Torsdag 29 september

Hejhopp! Ligger och lyssnar på regnet som smattrar utanför fönstret, supermysigt! Har precis kommit tillbaka från middag med en del tjejer i laget. Vi firade vår seger igår och Renels 20-årsdag samtidigt, på en italiensk restaurang i mallet här i Waterbury. Supermysigt, och god mat:) Idag hade jag två lektioner. Vi var off från träningen idag pga match igår och slitna ben. Så då drog jag några vändor i simbassängen och sen gymmade jag efter det. Skönt! Älskar att gymma när det är regn och ruggigt väder utanför. Faktiskt så gillar jag att det är lite svalare ute idag, för då blir inte mitt rum lika tropiskt varmt på natten. Det är svårt att sova i värmen vill jag lova, eftersom vårt rum bara är utrustat med en fläkt (ingen AC som vissa andra byggnader har tillgång till). Jag brukar vanligtvis aldrig vakna på natten, men här vaknar jag flera gånger. Men som sagt, nu när hösten närmar sig blir temperaturen bättre på rummet:) Imorgon har jag mitt första prov, World Civilization (historia). Det handlar om early China, India and Greek societys. Provet är open notes vilket innebär att man får ha med sig sina anteckningar=)
Nu ska jag plugga lite, skippar thirsty thursday idag, är lite krasslig också så jag tar det lugnt ikväll.
8 av lagets 15 spelare.
Min roommate och födelsedagsbarnet, Renel

Onsdag 28 september

Hej hopp!
VINST IKVÄLL!!! Och inte så liten heller! För motståndet stod Nyack från New York. De var obesegrade hittils. Vi vann - med 4-0! :D Vi spelade bra i ösregnet som var idag, ohc vi minimerade våra misstag som vi har gjort de andra matcherna, och avslutade bra och tog vara på chanserna vi fick. Jag gjorde 2 mål och 1 ass. Andra målet så blev jag frispelad, rundade målvakten, och sen hoppar en tjej in i mig bakifrån så min vad lite smått dör. Men det gick bra. Hon fick rött kort, och jag fick en straff som jag satt. Var gött. Det finns ju inget skönare än att vinna över ett lag som redan tror att dom slagit en innan dom spelat matchen:) Såå frustrerande för dom, sååå skönt för oss:) Hihi! Nu ska vi ut och fira segern och Renel´s (min roommate) 20års-dag med en goood middag:) Hon gjorde även ett mål idag på sin dag, kul! Och jag passade Danielle så hon gjorde mål, jag blev sååå glad för hennes skull! Hennes date var och kollade också, så det var extra kul för henne hihi hoho. :)
Jag blev även utsedd till Player of the Week för förra veckans insatser. Orka tiotusen utmärkelser per vecka. Men this is America gott folk. http://www.posteagles.com/awards.aspx?aow=108
Have a good one! som dom säger här borta (ha en bra dag)
Godnatt!
Ciaoooo

Tisdag kväll

Efter middagen var jag och Grace med på trumlektion:) Varje tisdag samlas de som vill med en lärare och spelar. Superkul var det!
btw aaasgod middag hittade jag idag. Hemmagjort potatismos med turkey. Mums!
Supermysigt med trum-musik över hela campusområdet.
Läraren längst bort.
Jag och Grace övar våra skills. Och ja jag har blivit en solbränd räka i fejjan på fotbollsplanen. Det är sjuuukt varmt här för tillfället. Men till helgen ska det bli lite mer "chilly": Puh vad skönt!
Godnatt! Nu ska jag få en lååång natts sömn; tidig läggdags och inget gym imorgon bitti. Varför? Vi har ju maaatch imorrn =) Wihooo
Godnatt!!
Ciaooo

Elin Nyman and Belinda Snider Earn CACC Rookie of the Week Honors


NEW HAVEN, Conn (September 27, 2011) Post University women's soccer player Elin Nyman and volleyball player Belinda Snider have been named Central Atlantic Collegiate Conference Rookies of the Week. It is the first time they have received the recognition.

Nyman had an outstanding week in her first three games as an Eagle by scoring five goals. She scored two goals each in the games against Felician and Chestnut Hill along with one goal against Molloy.  

Snider led the Eagles in their first two win this season after averaging 3.75 kills per game with a .312 attack percentage. Snider added 0.92 digs per set through three games. She had 18 kills in a win over Mercy and 17 in a victory against Philadelphia.

Senior setter Taylor Doyle earned CACC Honorable mention after averaging 8.67 assists and 2.42 digs per set last week.

http://posteagles.com/news/2011/9/27/WSOC_0927115736.aspx

Sjukt vad dom har utmarkelser hit och dit har borta. Vem har rookie of the week liksom, det ar val over en hel sasong man raknar arets rookie. Men jag klagar inte, hehe:)

Tisdag 27 september

Hej allihopa!
Jag är trött! Gymmade imorse som vanligt, sen två lektioner. Nu chillar jag lite innan träningen som är om 1,5 timme. Ska nog sova lite:) Den här söndagen ska jag åka till Boston Aquarium med skolan:) 5 dollar för resa inkl. inträde. Ja tack! Jag passar på att göra utflykter på söndagar då det oftast är vår lediga dag från fotbollen.
New England Aquarium i Boston
Boston
46 dagar tills den här killen kommer och hälsar på mig i dryga TVÅ veckor !
SOM jag längtar... :)
Ciaoo

Måndag 26 September

Idag var en skön dag skolmässigt! Strömavbrott under förmiddagen ledde till att alla lektioner ställdes in. :P Men det visste vi ju inte imorse så jag gick i vanlig ordning upp och gymmade innan skolan. Fick ta igen lite av sömnen sen när jag slumrade till på förmiddagen. Träning kl 13, steeekande varmt har et varit idag! Tänk dig sommar-Sveriges varmaste dag, och lägg på nån grad till. Det är varmt och svettigt på träningen då kan jag lova! Efter träningen tog vi is-bad nere vid gymmet=) Det var en ny upplevelse. 10 minuter skulle man sitta där i och det skulle va bra för slitna kroppar som våra efter förra veckans tre matcher. Nu på kvällen skulle jag ha gått på yoga, men den var tydligen inställd.. Det var lite surt, jag ville testa på det, har aldrig gjort det förut. Åt lite middag och nu ska jag göra lite läxor och sen traska bort till mina lagkamraters apartment i en annan byggnad. Tog en promenad nu på kvällen här i krokarna och tog lite bilder.
min frukost imorse. hahaär ni trötta på frukostbilderna? Jag tycker det är kul;) hihi
Det närmar sig en plan här.. =)
Ice-bath
Elin, Shannon, Renel
Utsikt från matsalen. Helt okej fint:)
Dom felsta husen: endast en våning + garage. (orkar dom inte trappor som i Sverige, tro?)
Träden här är superstora och fina
Mitt hus (West Hall) kan ses mellan dom två främre byggnaderna.
Ciaoooo!
Kram

Söndag 25 september

En heldag i Nex York City även denna söndag!
Jag och Josh tog tåget dit och hem, och var där mellan 10 och 17. Vi köpte biljett till en Hop-On Hop-Off-buss, vilken innebär att man med guide glider runt bland sevärdheterna på en buss med öppet tak, och där man önskar gå av och snoka mera går man av, och hoppar sedan på igen när man är klar (bussarna kommer var 10:e minut. Perfekt sätt att se stadens alla fina byggnader och grejer. Börjar med korten nu direkt tror jag:) Tänkte berätta lite om träningen här borta också. HUR bra träningsmöjligheter som helst:) Varje dag kl 12:45 har vi fotbollsträning (då har jag redan slutat skolan varje dag, så det är perfekt!). Vi har ett eget gym, som jag visat bilder på, här på campus, som jag besöker dagligen (utom söndagar har det blivit hittils). Där kör jag även rehabträning för mitt knä, superbra. Sen har vi även en egen simbassäng på campus, som jag invigde i veckan. Kanon! Den är 25 yards lång (22,85 m typ). Nu i veckan som gick skrapade jag ihop 11 träningspass (inkl. 3 matcher), total träningstid 11h 30 min för den som undrade. Sådär, lite bilder kanske?:)
Min kompis Josh som spelar amerikansk fotboll här på Post Uni.
Harry!
Times Square denna helg=)
på bussen=)
Här köper man discount-biljetter till Broadway-plays:)
Times Square Garden
Empire State Building, där ska jag och Stefan gå upp:)
Spiderman, nån som känner igen byggnaden? Inte jag iaf, jag kan inget om nån filminspelning. Haha! Förutom the blue door in Notting Hill:)
Nya World Trade Center-byggnaden
Jag & frihetsgudinnan i bakgrunden
Gratis färja förbi frihetsgudinnan, ja tack!
Höhö
Det här var bland det fränaste idag, att se Manhattan och frihetsgudinnan på håll. Tänk vad fränt det blir när jag och Stefan ska se det från ovan!! :)
Färjehållplatsen
Trött dam på vår buss hahahahhahaha
Central Park, enooormt stor!
Nu lite läxor och sen är det ny vecka. 6 veckor tills Stefan sätter sina fötter på amerikansk mark. Wihooo vad jag längtar! :)
I veckan har vi match onsdag hemma och lördag borta:)
Ciaooo!
Kram

Lördag 24 september

Hej!
Idag har varit en händelserik dag (som alla andra dagar här, puh!)
Började dagen med att gå upp extra tidigt (7) för att skypa med Liam, Mika & Rasmus. :)
Vid 9 åt vi frukost med hela laget hemma hos Danielle. Bilder kommer längre ner=) Efter det skypade jag lite mer med busgrabbarna, och went to se the "trainer", det är inte coachen som man kan tro, utan den som behandlar skador och sånt i laget, för att massera ut mina framsida vader lite. Sen drog vi på samling. Matchen var mot Chestnutt Hill. Tog ledningen 1-0 innan paus (jag gjorde mål på straff), efter paus ökade vi på till 2-0 (jag blev frispelad, rundade målvakten och gjorde mål), och efter ca 65 minuter (tror jag det var) gjorde dom 2-1 efter att vi rensat katastrofalt kort från eget straffområde. Ett par tio minuter senare fick dom ett antal hörnor, och den sista skruvade dom rakt in i mål, ingen touch. Sen, 4 minuter från slutet, fick dom straff och där förlorade vi matchen med 3-2. Trööök! Men jag är nöjd med mina mål idag igen. Straffexpert snart haha. Sen kollade vi våra herrars fotbollsmatch, dom är grymma! Rankade 22 i landet. Dom vann. Sen drog vi hem, lite skype med Stefan och en dusch. Sen middag ute med Danielles familj och Grace. Danielles farfar fyllde år. Tackar tackar för middagen som var riktigt mysig! :) Nu chillar jag och laddar upp för en dagstrip till New York även denna söndag.
Danielles grymma soffa! Kollade ManC-Everton live där imorse
Grace i den andra soffan
Danielles pappa steker bacon
Danielles källare som pappan inreder
Amerikansk frukost..
Scrambled eggs, bagels, potato, sausages, fruitsalad, orange juice, coffee, tea... U name it!
Danielle, Elin, Grace på italiensk restaurang nu på kvällen
Elin, Danielles syster Britanny, Danielles grandpa, Danielle, Grace
So long!
Godnatt:)
Ciaoooo

Ännu en 3-2 förlust..

WATERBURY, CT (September 24, 2011) Post University let up three goals in the second half  against Chestnut Hill Saturday afternoon in a 3-2 loss. Elin Nymanscored twice in defeat.

Post had a chance early in the first half off a Nyman pass that found Renel Denis ahead of the defense, but a nice save by Jessica Veazey kept it scoreless. The Eagles took the lead on a Nyman penalty shot at 37:33 and went into halftime ahead 1-0.

Nyman added another score very early in the second half on a lead pass fromSabrina Sinopoli. Veazey came out of the net and Nyman dribbled right past her for an easy goal. The Eagles were in good shape at 2-0.

Chestnut Hill struck right back on a goal from Marykate McShane at 56:52 to cut the Eagle lead to 2-1. The Griffins added a goal at 82:06 on a bending corner by Steph Litty to tie the game. Three minutes later, a foul on Post led to a Carly DiGiovanni penalty shot that put Chestnut Hill ahead for good.

Nyman has scored two goals in each of the last two games and has five on the season. Grace McConnell added eight saves.

The Eagles will return to action Wednesday night at home against Nyack.

Fredag 23 september

Helgen är här igen!
Igår var det som vanligt thirsty thursday här på Post. Det resulterade i en nästintill ekande tom matsal imorse vid frukosten, och likaså på första lektionerna. Man vänjer sig;) Hehe. Idag har det regnat konstant här. Vi hade träning inomhus på konstgräs, vilket var skönt! Eftersom våran plan var alldeles för blöt idag. Gick igenom mycket taktik inför matchen imorgon och så. Jag är sååå taggad, vi ska vinna! =) Tog lite bilder på planen igår som pappa ska få se nu ;) Och lite bilder från frukosten idag.
Ritningen över vår nya plan som snart är klar
konstgräset påväg
frukosten. Här kan man göra egna våfflor, toasta bröd. Flingor och mjölk.
amerikanska frukostdelikatesser..
Här hänger jag en del, ja=) Hihi
Amerikanska grejer.. Bagels..
En amerikansk frukost vs......
....min "svenska" frukost. Vilken väljer ni? Haha
Påväg till träningen
myyycket skog påvägen dit.
Strax dags för middag och sen får vi se vad kvällen bjuder på!
Imorgon bitti är vi bjudna på frukost hemma hos en tjej i laget innan matchen:)
Ciaoooo!

Torsdag 22 September

LYNDHURST, NJ (September 21, 2011) Elin Nyman scored two goals, but it was not enough, as the Eagles were defeated by Felician Wednesday night.

Nyman got the Eagles out to a great start with a goal at 13:24 on a rebound off her own shot. The lead would not last long as JoJo Pisani added a score for Felician just over seven minutes later, to send the game into the half tied 1-1.

Felician broke the tie at 65:20 on an Emily Gleason goal and got some insurance three minutes later from Stephanie Jimenez.

Nyman scored her second at 88:53 on a lead pass from Sara Cramer to pull the Eagles within one, but it was too late, as they fell 3-2. The two goals tonight give Nyman three on the season in only two games played.

Renel Dennis and Brina Yanez added three and two shots, respectively. Grace McConnell chipped in the eight saves.

Chestnut Hill will be visiting Municipal Stadium this Saturday to take on the Eagles.

Posteagles.com

En snabbis

Tittar in här en snabbis innan jag ska sova. Vi kom precis hem från New Jersey efter kvällens bortamatch. Ledning 1-0, de vände till 3-1, vi reducerade till 3-2, och sen var matche slut. Okej första halvlek för oss, katastrofal andra halvlek, kan det sammanfattas. Jag gjorde båda målen. Är riktigt nöjd med dom:) Första sköt jag ett vinkelskott som det blev retur på (regnigt och haalt för målvakten), så tog jag hand om min egen retur. Andra fick jag en lobb-pass, jag lät den studsa högt ett par gånger innan jag klippte till på volley, smack. Det var gött, men det sög att vi losa. På bussresan hem fick jag uppleva nåt som ALDRIG hade hänt i Sverige. So, we were sitting in that buss on our way back towards Connecticut, listening to really high music on the radio och poppar. Varpå en av tjejerna reser sig upp, och bokstavligt talas SHAKEAR ASS till låten längst fram vid en stolpe i bussen. Preciiis framför coacherna. Varpå andracoachen drar av sig tröjan, och börjar shakea han med. Och det var inte bara i tre pinsamma sekunder, som det hade varit om det var nån som mot förmodan vågat göra det här hemma, utan heeela låten. Huuur kul som helst:) Skrattar fortfarande när jag tänker på det. Amerikaner är, minst sagt, speciella, men ofta, också väldigt roliga och de ger mycket av sig själva. Tyvärr inga bilder idag. Imorgon är vi off from practise för att vi ska hinna recover for Saturday, wiho=)

Godnatt!
Ciaooo

Tisdag 20 september

Hej hallå där hemma! Nån kanske är nyfiken på hur det gick att spela igår? :) Det ska jag ta och berätta! Vi testade ett nytt spelsystem igår, 5-2-3. Det ni! Hihi. Basically one sweeper behind the four backs, two central midfielders and then three up top. Jag spelade i mitten utav oss tre högst upp, en mycket rolig position. Vårt lag gjorde den bästa matchen på flera år sa coacherna efter matchen. Vi tog ledningen och ledde till den 70e minuten (ca) med 2-1. Jag passade fram till första målet och satte det andra på straff. Tyvärr tröttnade vi lite på slutet och fick inte upp bollen, varpå Molloy (det andra laget) lyckades kvittera och avgöra, förlust 3-2. Men detta var en off-conference game, which means it doesn't count in the league. Imorgon däremot, är det conference game i New Jersey, och OM vi är taggade! Personligen gjorde jag en bra match, höll i bollen och levererade den till våra yttrar, sprang och "checkade" (mötte) hela tiden, och var allmänt delaktig i spelet mest hela tiden. Dock fick jag ont i knät och på dagens träning/jogging kunde jag knappt jogga. Låt oss hoppa att smärtan försvinner över natten. Pain is temporary you know! För övrigt är jag väldigt busy här nu, mycket i skolan och mycket att göra på fritiden. Det är KUL! Imorgon ska jag på Sport Manegement meeting på dagen, för att samla lite pluspoäng, hihi. Lite roliga saker jag kommit underfund med här borta; man kan få ett scholarship (betald skolgång) för att vara en cheerleader (!!?), alla här borta dricker läsk till minst varje måltid, alla vet vem "the girl from Sweden" är, speciellt efter matchen igår. Vet inte hur många som kommit fram idag: "Hi Sweden, good game yesterday". Jag klagar inte. Hihi. För övrigt är det mycket nya ord jag lär mig varje dag. Vem visste att punkt heter pause, dataskrivet heter typed och att pen och pencil är två helt olika saker. Jag är så glad för jag älskar att lära mig nya saker, och det får jag lära mig här varje dag, varje timme! :) Nu väntar ni nog på dagens bilder! Heeere they are;
Träffade på den här sötingen påväg till middagen
Kyckling och potatismos lyckades jag skrapa ihop till middag i skolans caf
Drumlesson i matsalen, Grace längst bort vid en trumma
En lång gång på campus som leder mig till gymmet!
Kikade volleyballtjejernas match nu på kvällen, gick inge vidare idag.
Nu ska jag strax krypa ner och ladda för ett gympass 06 imorgon bitti, följt av skola och därefter bortamatch i New Jersey. Fr den som vill följa oss finns följande hemsida: Posteagles.com
Om nån vill skicka ett paket till mig har jag numera en adress=)
Elin Nyman
Post University
800 Country Club Drive
PO Box 2450
Waterbury, CT 06723-2450
Godnatt!
Ciaooo

Måndag 19 Septemer

Vilken underbar dag!
Försov mig men räddade upp det i tid ändå, hann ändå slänga i mig frukost och hann till lektionen.
Tre lektioner, sen gym en timme och lite lunch.
Precis pluggat en tille i solen och blivit CLEARED så nu jäklar äre matcher som gäller!! 2 stycken den här veckan.
Nu pratar jag med Stefan, mamma och Johan samtidigt på Skype, vilken uppfinning!
Bilder från idag, jag vet att ert väder är bättre än såhär, hihi;)
pappa dom här två bilderna är till dig, hade du varit här vet jag att du hade varit här och snokat heeela dagarna, p åvår turf-field som blir klar inom nån vecka.
Vårt badrum. Nyrenoverat och riktigt fräscht! :) Supermånga duschar och 3 toalettbås (till vänster)
TAGGAR FÖR MATCH IKVÄLL!!!

Söndag 18 September

Veckan närmar sig sitt slutoch en ny är på ingång. Har inte haft nååån tid alls att skriva inlägg här. Igår gck jag upp 6 och tog tåget vid 7 till NYC, var hemma igen strax innan 12 på natten. Idag sov jag ut (välbehövligt!) och sen har jag gymmat och haft fotbollsträning, ätit och gjort läxor, fått med mig Josh i min klass (supersnäll kille från norra USA) med shuffle-bussarna som går här på helgerna till Wallmart (suuuperstor affär där allt finns). Där köpte jag en drawer att stoppa grejer i, en skrivbordslampa, snacks för veckan (tropicana, pistagenötter, mörk choklad..) och lite annat smått och gott. Hur det var i New York igår? - grymt!!! Vädret var på topp verkligen:) Gled in p åGrand Central Station runt 9 på morgonen. Superfin gammal tågstation mitt i stan! Vandrade några block nere till Times Square där vi köpte frukost och åt ute i squaren. Strosade runt där och tog bilder, gick in i världens största Toys U Rus med 4 våningar plus ett pariserhjul i mitten som dom små barnen fick åka i. Gick även in på M&M Factory - M&M-affär med 4 våningar. Det du Johan! =) Sen tog vi Subway till Bronx (norra New York) där den amerikanska fotbollsmatchen var som vi skulle kolla på. En av stationerna längs vägen var Yankees Stadium!!! Svinhäftigt. Matchen var grym och efter den hängde vi med en i laget som spelade, ut och åt middag som vi bjöds på=) Superfin del av New York faktiskt, mysigt var det. Vi åt italiensk mat. Vid 9-tiden tog vi tåget hemåt igen mot Naugatuck Station (den som är närmast där vi bor) och trötta och nöjda gick vi och la oss. SUPERDAG! Kostade 20 dollar totalt till och från NYC med tåg. Alltså ca 130 kronor. Detni! Inget ni där hemma kan få till så billigt direkt, hihi;) Mina transcripts verkar äntligen ha kommit fram till USA (finally) så chansen är STOR att jag är cleared for tomorrows home game. Denna vecka har vi match måndag, onsdag och lördag. Träningslediga söndag, då jag och Josh kanske ska ta en trip till NYC. Jag vill se mer av den staden!!! Lite bilder innan jag stupar i säng efter en superrolig, intensiv och bra helg=)
Sådär såg dagen ut i New York.
Nu ska jag sova.
Hoppas ni sover gott därhemma! :)
Kram från Waterbury
Ciaooo

16 September

Count you life by smiles, not tears
Count you age by friends, not years
Det är fredag även i Connecticut. Inledde faktiskt INTE (!!!) dagen med ett gympass kl 06. Det beror på att vi inte gick och la oss förrän efter 2 inatt. Fick testa på utelivet här i USA, körde bil (det är lagligt 60 dagar efter ankomst med internationellt körkort), använde fake-ID, och allt dedär.. Men drack, det gjorde jag då rakt inte! Även fast det verkar finnas folk här som kör även då de fått i sig starkare drycker.. Sjukt! Att köra bil var riktigt roligt! Körde på the highway som här har 4 filer, så det var inte så farligt. Automatbilarna här gör det lättare att köra. I baksätet hängde en kille ut genom fönstret av illamående. Japp, där har ni ett litet smakprov av utekvällarna här på college.. Kul var det:) Imorse hade jag 2 lektioner och en inställd. Lunch på det. Träningen var bra och jag blev helt slut, precis som igår och precis som det ska vara. Körde idioten efteråt, ska börja göra det varje dag, detta är mitt träningsläger!! Woho. Efter träningen var det dags för mitt efterlängtade gympass. Pga enorm träningsvärk blev det mycket knärehab. Eftermiddagen spenderades vid datorn och Stefan<3 på skype. Just nu laddar jag upp och packar iordning inför trippen till New York imorgon. Är superladdad och ska sova strax för att få ut max av morgondagen.
Sometimes a library of words can't say what a hug from someone can

Lite bilder kanske?
- Tänkte väl det;)


Igår tittade vi på vårt skollag i Volleyboll som hade säsongspremiär. Dom vann!

En fransman kom och hängde med oss ut igår
Några fransmän kom och hängde med oss ut igår, här en av dem


Elin, Grace, Danielle




En del av skolans baseballkillar. Sååå college. Supertöntiga men roliga, hehe.


Tjejen i vitts bil hade vi. Hon lämnade med glädje över nycklar till mig och drog in på puben.
Tur hon litade på mig haha.


Dålig bild, men dom kör superseriösa beerpong-matcher på puben


Vi spelade en hel del biljard


~


Some people make the world special by just being in it

Då säger jag tack och godnatt och kastar in handduken för idag.
Trevlig helg alla! Jag ska ha en grym en:)
Ciao
Kraaam

15 September

Hejhej!
Nu på kvällen kom det in lite kalla friska vindar, superskönt! :)
Gymmade imorse vid 6-tiden sen har dagen rullat på. Har fixat laundry-card och mitt Post ID-card och grejat lite så nu könns det som jag har full koll på det mesta här. Älskade träningen idag! Coach var arg efter gårdagens insats på matchen, så idag när vi egentligen skulle få ledigt så körde vi stenhårt. Var längesen jag sprang såhär mycket på en träning, om jag nånsin har gjort det.. Mycket löpningar, ruscher, starter med mera, både med och utan boll. Minst 5 varv runt hela planen med maxfart hälften av vägen t.ex. Jag var helt utpumpad efter vilket var superskönt! Sen har jag pratat med Stefan på skype och medan vi pratade bokade han BILJETTER HIT SÅ HAN KOMMER TILL MIG I MITTEN AV NOVEMBER JAG ÄR SÅÅÅ GLAD! :):):) <3 Har ätit middag och ska strax gå och kolla på tjejernas volleyballmatch. Sen ska jag få se hur utelivet är i den här staden, intressant. Torsdagar går man tydligen ut här=) Längtar ihjäl mig efter Stefan, får sånna längt-attacker.. Men emellan dom så är det bra här, vilken upplevelse jag får hörrni ni förstår inte=) Det är heeelt annorlunda mot hur det är hemma. Dagens enda bild är på min och Renels dörr till vårt dorm. Vet inte hur dom tänkte men lite sött är det allt. Elin och Renel, 3 år gamla ser det ut som. Men men=)
Godnatt därhemma!
Saknar er!
Ciaooo
Kram

Onsdag 14 September

Hiii everyone! =)
This morning I got up at 6 am and went to the gym. It was me and a couple of guys from the baseball team there. 6.45 the football team had a practise in the gym and thats when I left. I took a nice little walk around campus about 20 minutes and took some nice pics I´m gonna show u guys. Then I went home took a nice shower, som skype and then went off for the day. First to the caf to eat breakfast, then to my three classes of the day. World Civilization was the first one, I liked it! The teacher asked if anyone new the Himalayan mountain, no one did (except me hihi). They don´t really know anything outside the US over here. Crazy!! Then I had College Writing were we went to the library to learn about it and its databases we can use. Last but not least, Principal of Management. Then, heading to the caf again to have lunch and then I went to the library doing some homework with a nice guy in my class. Orkar inge mer engelska nu, men tänker rätt mycket på engelska nu det är najs för då lär jag mig det;) Hihi. Får höra hela tiden hur bra jag är på engelska så det är kul. Dom tror ofta att vi pratar engelska som förstaspråk i Sverige faktiskt, stolt! ;) Sen chillade jag ett tag, lite skype med pappa och sarra. Sen dags för match! 4.30 pm matchstart, varmt som satan! I´m not cleared for the NCAA yet so I couldn´t play. Fett tråkigt! Matchen sög stenhårt men vi vann med 2-0. Längtar tills måndag då jag ska spela (förhoppningsvis)!!! Sen drog vi hem och bytte om fort (ingen dusch efter matchen här inte, nejnej, ingen duschar tillsammans, omklädningsrum är inte att tala om) och sen åkte vi och kollade p åherrarnas fotbollsmatch. Dom vann 3-1 över ett bra lag så det var grymt. Våra herrar i fotboll är skolan bästa "sport-lag" om ni fattar. Bland alla sporterna som finns (typ 10 olika dam- och herr). Jag, Grace, Danielle och Shannon ska åka till New York på lördag och kolla på american football, en collegematch!! Kommer va smockat med folk säger dom=) Vi tar tåget dit på morgonen (vi är lediga lördag från träning) och snokar runt i stan lite, sen är matchen vid 1. Jag längtar såååååååååå!!! :) New York är så coolt för mig och Grace som inte är härifrån hehe. Efter herrmatchen gjorde jag lite läxor hemma hos Grace och Danielle (rummet där jag hänger jämt) innan jag drog hem och duschade. Och nu sitter jag här. Det är sjukt varmt här!! Gick de typ 100 meterna till biblioteket idag och fick svettpärlor överallt typ. Men det ska bli lite svalare till helgen, tack och lov! Lite bilder då kanske.. :) Mycket bilder! =)
vägen nedanför skolan åt vänster
åt höger=)
gym/fitness/pool-byggnaden, min nya favorit:)
vägen upp till södra ingången..
skolans minibussar
basketplanen som är fylld varje kväll med mitt boende i bakgrunden, West Hall
Vår konstgräsplan - to be.
Ingånen till klassrumsbyggnaderna
MacDermind hall - en av tre undervisningshus
Biblioteket - öppet till 10 på kvällarna, perfekt!
vackert på morgonkvisten...
Hess Hall
Matsalen
Ingången
vägen ner till mitt crib från maten
överallt är det ekorrar! ser ni den? jag blir excited varje gång, ingen annan bryr sig;)
killarnas fotbollsmatch nu på kvällen. Självklart på sån där plan med 1000 andra linjer..
Danielle, Elin, Grace och Brina på matchen.
Nu ska jag sova för jag ska upp till gymmet 06.00 imorgon med:)
Godnatt där hemma! Saknar er men jag har det bra=)
Ciaooooooo!
Kram

Tisdag 13 September

Idag har det känts bättre än igår. Jag är en riktigt pluggis jag älskar skolan! Särskilt här när det är lite utmaning med det engelska språket som undervisningsspråk. :) Jag ser fram emot lektionerna och tycker det är skönt att sitta och plugga lite på kvällen, när ni därhemma ändå sover. Nu på kvällen har jag varit hos Grace och Danielle (eng. målvakten och hennes roommate som också spelar i vårt lag) där jag vill flytta in i ett tomt rum, hoppas det går:) Grace har hjälpt mig att beställa böckerna som jag behöver. 1300 kronor fattigare bara sådär. Schwopp sa det! Men en bok kunde jag ta över från henne för en billig summa, då hon redan hade läst och avslutat den kursen boken hörde till. Imorse vaknade jag upp typ en gång varje kvart innan klockan ringde vid 07.15, för det är så sjuuukt varmt i rummet när vi bara har en fläkt. grace och dom har AC i sitt hus. Grrrr vad jag vill bo där=) Men men. Vaknade svettig hela tiden men det gick bra klockan tog sig hör och häpna fram till 07.15 tillslut. Gick upp, chillade lite och fixade inför lektionerna, gick på mina lektioner för dagen som var två stycken längre lektioner. Först College Success Seminar, som är en jättemysig class! Ingen bok behövs och man sitter oftast i grupper och diskuterar problem/ämnen för dagen. Idag bestämde vi klassens "regler" i typ en timme, hihi. Träffade en kille som heter Erik där som verkade asschysst och han ska hjälpa mig att hitta skrivare och bibiliokteket och så imorgon på lektionen (har ett till ämne med honom som är mån, ons, fre). Efter det hade jag Foundations of Sport Management. Jättebra lärare! Satt bredvid en kille från norra USA nära Kanada som gillade skidåkning och faktiskt visste var Sverige låg. Haha! Åt lunch med honom sen så jag slapp gå själv (det var ömsesidigt han kände inte många här han heller än) så det var najs. Sen hade vi träning, det var sjukt varmt idag igen! Tränade på topp med min roommate Renel och det funkade bra så jag hoppas vi får spela imorgon tillsammans. Eller vi får det, men bara om jag blir "cleared" by the NCAA innan, som jag hoppas på. Dom väntar på mina svenska betyg som jag skickade med Express Mail i torsdags hemifrån. Keep your fingers crossed thats what my coach do för han tycker jag är bäst, haha;) Efter träningen hängde jag på några i laget till en sportaffär. Jag köpte ett par tofflor som ni får se nedan. Sen pluggade jag lite, sen drog jag till Grace och Danielle, och nu sitter jag här. Ska visa lite bilder! Dagens "aha såhär är det" måste vara att dom flesta (nästan alla) amerikaner säger YOOO innan varje mening dom säger. Bildregn nu, VAR BEREDDA!!! =)
Längst fram på den här vägen gör dom nya konstgräsplanen som ska va klar inom nån vecka. Cant wait!!! Jag bor till vänster om parkeringen.
Såhär ser det ut åt andra hållet. Campusbyggnader till vänster.
Mitt hus, West Hall, utifrån. Har en fin damm utanför:) Som dock mer eller mindre blåste bort under the Hurricane. Nyrenoverad byggnad badrummen ar top noch!
jag fick en random softballtjej att ta en bild på mig när jag rehabade lite på gymmet idag. Asfräscht gym öppet 06-20 varje dag, YES! Ska dit imorgon bitti kl. 06. Detta är ett träningsläger för mig nu=)
Superfresh!
När jag köpte tofflorna nu ikväll gav butiksbiträdet mig sitt nummer if I wanted to hang out haha. Tjejerna i bilen höll på att garva ihjäl sig. =)
Mina nya tofflor. Alla har sånna här til loch från träning/match. Så ja självklart följer jag strömmen, som alltid här=) Haha.
Min korridor. RIKTIG studentfeeling över den=)
Världens bästa mamma skickade med en liten gömd skatt i mitt bagage. <3
Nu ska jag bädda ner mig, kika lite på datorn och ladda för gym imorgon bitti.
Hoppas ni sover gott där hemma! :)

Puss puss ciaooooooo!

Dagens bild (ordspråk passar inte idag)

En glad bild från en Elin som längtade hem lite idag. Tror pappa och Stefan kan intyga det..
Därav en glad bild som får mig att le. Sikken upplevelse jag får, dumt att inte le?!
Och btw det här är Stefan som är påväg till mig just precis nu, i min dröm:)
Han tar tåget över Atlanten. :)

Måndag 12 Sept

Idag började jag skolan här. Missade första classen för jag var på Joshuas (international student director typ) office och fixade lite grejer. Så första classen jag gick på var College Writing. Typ som en svenskalektion, hur man bygger upp meningar och skriver texter och grejer, fast på engelska då såklart;) Jättebra lärare, en tjej. Classen var 55 minuter. Sen 10 minuter senare var det dags för Principles of Management. En gubbe som föreläser och han hade varit manager i nåt stort buisness company och bla bla bla. Men han var bra på undervisning:) Även denna class var 55 minuter så det var skönt. Sen var det lunch (11.35) och träningen startade 12.45. Det var ju min första träning idag, och jag lovar att det var svettigt. Huuur varmt som helst därute på planen. Lätt 25 grader när vi tränade. Men dom säger att det ska bli svalare inom en vecka typ. Jag hade lite ont i knät men det gick ändå att köra så det var skönt.
Har även skypeat idag (skulle inte överleva här utan) med pappa och Stefan<3. Stefan är bäst! Han gör mig på bra humör och gör mig helt lugnt, och det här kommer bli hur bra som helst. Grym upplevelse för mig, distans till Sverige, man lär sig uppskatta och värdesätta det man har hemma, inte långt tills jul, ta vara på tiden här alla får inte chansen, bla bla bla det blir mycket tankar här borta kan jag lova! Men som sagt, jag vet att det bara finns fördelar med den här resan jag gör och jag kommer aldrig ångra att jag åkte:)
Nu på kvällen har jag gjort läxor (har ju missat en vecka så var lite att greja med). Mitt schema är riktigt najs.
Mån-Ons-Fre har jag tre lektioner mellan klockan 8:30-11:35.
Tis-Tor har jag två längre lektioner mellan klockan 8:30-11:20.
My classes:
College Success Seminar
College Writing
World Civilization 1
Principles of Management
Foundations of Sport Management
Tog några få bilder idag, tänkte det kan vara kul med lite bilder i taget så ni får längta efter lite bilder.. :)
Påväg till frukosten

Byggnaden rakt fram är där man äter.
Jag, en dansk kille (blev överlycklig när jag kunde snacka lite svenska), Grace närmast mig (vår engelska målvakt) och Danielle i vårt lag längst bort. Hon var lite trött från gårdagen kan jag lite lugnt säga..
Min frukost. Ser inte så gott ut men det var det. Gröt (smakar som hemma tack och lov), kokt ägg (överkokt och typ grönt/blått inuti, menmen), meloner, ananas, scrambled eggs och juice. Finns även mackor och grejer, men dom flesta äter stekt potatis och ketchup (vad är fel liksom???!) till frukost.
Nu ska jag sova strax, imorgon är det dags för två nya classes och träning. Ska även beställa skolböcker, är itne så billigt här tydligen.. Men men.
Hörs en annan dag där hemma!! Saknar er och vi ses om inte alls länge (keep intaling me det liksom)
Kraaaaaaaam
Ciaooo!

Dagens ordspråk

(Vet inte om det är något återkommande eller inte, men hur som.)
Fin bild

Söndag

Hej hej där hemma!! Saknar er alla! :)
Nu börjar kvällen närma sig även här, när ni redan ligger och sover där hemma..
Idag vaknade jag vid 9-tiden och skypeade lite med dom där hemma.
Kafeterian öppnar inte förrän 11.30 på helgerna så jag höll ut ändå tills dess innan jag åt något (hade inte hunnit handla något ätbart då). Det var riktigt bra frukost där! :) Jag åt scrambled eggs, två kokta ägg, gröt (yes det finns och den liknar svensk), äpple och drack apelsinjuice. Såklart fanns det miljoner andra onyttiga saker att välja på också. Det känns som jag käkar nyttigt i ren protest mot allt skit som finns att välja på här=) Which is goood. Sen hade min roommate Renel fixat så jag hon och två andra i laget (varav en med egen bil) kunde åka och shoppa oss åt mig. Vi åkte in till Waterbury, det tog ca 10 minuter. Där gick vi på Walmart där allt finns, och lite till. Jag köpte t.ex. en digitalkamera, tvättmedel, schampo, nagelklippare, nudlar, vattenflaskor (alla dricker vatten på flaska här), handduk, lakan, tuggummi, tidning och lite annat grejs. Havregryn också. Sen åkte vi till en mataffär där jag shoppade loss på frukt!! Mums:) Minimorötter, vindruvor, persikor, kiwis och lite annat. Mums igen! Sen åkte vi till ett shoppingcenter där jag köpte ett simkort till telefonen. För 50 dollar per månad snackar jag och skriver så många sms jag vill. Det är bra för här skickar dom sms så fort dom ska göra nåt, då äre bra att va med i svängarna. När vi kom hem pratade jag med Stefan<3 på skype och sen gick jag ut och joggade med dom två tjejerna vi hade med oss på shoppingturen. Drog en vända i kvarteret, det finns fina hus häromkring. Sen tog jag mig en dusch och sen skype igen med först mamma och pappa och sen med Stefan<3. ;) Vid 5 åt vi middag och sen chillade jag med vår engelska målvakt och en annan tjej i laget samt 3 baseballkillar. Vi kollade New York Giants på tv. Jag lärde mig lite regler så de var kul.
När dom skulle åka en halvtimme för att komma till staten New York (där man kan köpa öl på söndagar, det kan man inte här i Connecticut) så drog jag hem.
En rolig sak som hände idag var när vi skulle åka och tanka. Då drog Bri (hon som körde) upp sin Iphone och sökte fram billigaste bensinen med en app hon har. Haha! Amerikaner är roliga..
Det är som att vara i framtiden här. Jag hoppas bara att Sverige aldrig når den här framtiden, men den är kl att uppleva. :)
Några bilder på mitt och Renels rum. Längst ner utsikten från vårt fönster genom myggnätet. Gick inte att ta bort. Ska knäppa lite bilder på området också men inte idag.
Hoppas ni sover gott alla därhemma, det ska jag också göra om en stund! :)
Puss och kram från andra sidan atlanten (det är inte så långt bort ändå, 8 timmar sen är du här)!
Ciaooo godnatt!
Elin

Dag 1, eller 2 kanske?

Det är nog min första riktiga dag här idag, tror jag vi säger:) Vaknade vid 8 av att Renell drog på samlingen. Jag åkte vid 9 med några föräldrar. Resan tog typ 3 timmar (matchen var i New Jersey som ligger söder om New York, jag bor norr om NY) och längs vägen stannade vi först på en mack och köpte soda och bagels, sen drack dom ca 2 cola, 2 ice-tea och käkade huuur mycket chips som helst alla tre föräldrarna. Inte undra på att alla här är smått lönnfeta. My goood. Jag köpte en påse nötter i protest iaf, och drack tre vattenflaskor. Väl där fick jag faktiskt sitta med på bänken. Fick ju inte åka spelarbussen pga det icke befintliga NCAA-gokännandet som kommer snart. Vi förlorade med 4-1 efter att inte riktigt ha orkat med i andra halvlek. Jag kan väl säga som så att jag kommer gå in och äga rätt stenhårt i mitt lag, och jag längtar tills jag får börja spela! Vi har match nu på tisdag igen, och sen måndagen därpå, så jag hoppas vara spelklar tills nu på tisdag. Efter matchen stannade vi och åt på nåt ställe längs vägen, jag lyckades hitta en god kycklingsallad bland alla hamburgare. Puh! Tur att maten här på skolan är nyttigare säger jag bara, får lite smått panik på allt sit dom stoppar i sig:P Måste hitta en mataffär med frukt, snarast!!! Nu chillar vi på rummet och eventuellt ska vi ut och kika lite på "byn" senare. New Haven är tydligen vart man går ut här.
Och, jag måste ju även nämna att det är sommar här. Som en supervarm svensk sommardag varje dag. :) Men snart blir det lite mer chilly outside.
Vi hörs snart igen!!!
Ciaooo
Kraaaaaaaaaam Elin

10 September

Hej allihopa!
Nu har jag precis vaknat upp i min lilla dorm här. Tänkte berätta om gårdagen, den var lååång!
Vankade hos Maria 05.15, åt frukost och grejade sen skjutsade hon mig supersnällt till Arlanda. Vägde in min väska på precisa 23.0 kg, som är gränsen. Wihoo vilken fingertoppskänsla=) (Fick dock slänga ur mycket nödvändigt hemm innan jag åkte..) Fyget till Munchen gick kanon (jag sov mest) och Munchen-New York gick också smärtfritt. Kom fram til JFK strax innan 3 och blev upplockad av en tjej i laget (målvakten från England) och en snubbe från skolan som var så sjukt stor så jag hade svårt att sluta titta på honom i framsätet. Mitt i rusningstrafiken en fredageftermiddag åkte vi längs Lng Island norrut mot Waterbury. Åkte över en bro, och där såg men hela Manhattan. Det tyckte jag var häftigt! Jag somnade sen rätt fort. Vid 7-tiden var vi framme, skyndade oss in i cafeteria som stänger 7, och åt mat. Jag är mycket nöjd med matstället fanns mycket och välja på och ett stooort salladsbord så man slipper äta onyttigt jämt. Efter det åkte vi till West Hall, byggnaden där jag bor (det är inte så stort här så vi kunde lika gärna ha gåt, men nu är man i Amerika, tydligt..). Målvakten bjöd mig på en kudde som jag tackade och tog emot! Fick bara med mig underlakan och örngott hemifrån, och en filt som jag snodde på långflyget. Sen efter en stund kom hela laget instormandes och det gick inte många minuter innan dom visste allt om mig men mest my boyfriend haha. Träffade Renel som jag ska bo med, världens snällaste tjej från Trinidad & Tobago, men boendes i New York i vanliga fall. Hennes mamma hade tänkt på allt! Jag har fått ett täcke av henne, en stor helt nya handduk, supermånga galgar (finns inga hyllor i garderoben) och tvål så jag kunde duscha. Tack tack! Efter det somnade jag gaaanska fort:) Nu är klockan 8 på morgonen och laget har precis åkt mot New Yersey för första bortamatchen. Eftersom mina betyg inväntas här borta får jag inte åka med i spelarbussen, så jag ska åka med några snälla föräldrar nu klockan 9. Det blir spännande att se hur bra dom är nivåmässigt idag, ganska skönt att se det från sidan faktiskt:)
På måndag morgon ska jag till någons office och få alla grejer jag behöver som passerkort, schema och grejer. Laget verkar supersnällt och dom jälper mig med allt, så det känns bra!
Hörs snart igen:)
Ps ska köpa en digitalkamera så fort jag kan så jag kan ta lite bilder och lägga ut här på stället.
Kraaaaam
Ciao!

8 September 2011

NU sitter jag här hemma vid köksbordet. Stefan är på jobbet, mamma åker strax till jobbet och pappa åker också strax. Då blir jag ensam hemma med Vitis. Idag ska jag fixa mitt betyg utskrivet, påskrivet och skickat med expressmail till USA. Jag ska också packa ner min neccesär och mössor i väskan. Halv fyra ska jag till vårdcentralen och kolla tuberkulostestet (obligatoriskt innan flytt till us), samt få vaccinationspapprena påskrivna. Däremellan ska jag även bli av med min förkylning. Sen är jag ready set go, ikväll vinkar jag av laget och hämtar mina fotbollsskor på träningen, vinkar av Stefan, mamma och pappa. Sätter mig på tåget mot Stockholm, övernattar hos kusin Maria och sen skjutsar hon mig snällt till Arlanda imorgon bitti. 0745 lyfter planet mot nya, spännande äventyr.
Kika in här om du vill läsa nåt spännande om livet på college i Waterbury, Connecticut.
Ciaoooo!
Elin

RSS 2.0