Vilket dygn...

Ingen ström sedan igår kväll vid 10-tiden. Den kommer tillbaka tidigast imorgon kväll, men det kan dröja upp till en vecka. Skolan stängd imorgon. Sover i en lägenhet som på nåt underligt sätt fortfarande har el. Och internet. =) En annan nyhet, som är lite gladare, är att VI GICK TILL SLUTSPEL ÄNDÅ! :D Rätt lag vann idag i en match som var betydande för vår chans att ta oss dit. Så imorgon ska vi träna inomhus (för ute är det 2 dm snö). Jag är lite omtumlad och har längtat hem väldigt mycket idag. Det är inte så kul att sitta på ett tomt campus med några tända ljus. Det är tur jag har Grace och Danielle, vi åkte hem till Danielle idag och åt mat som vi grillade ute på grillen, för knappt nån har el här. 900 000 av 3,5 miljoner är utan el i Connecticut. Sök på internet får ni se bilder av snöstormar, träd som fallit över vägar, bilar i diket, elledningar trasiga, mm.
Nu ska vi ha filmkväll, kollar på Batman nu.
Stefan är här om 12 dagar. Jag har aldrig längtat mer=)
På tisdag spelar vi kvartsfinal.
Kraaaaaaaam!
Ciaooo

Lördag 29 oktober

Hej allihopa!
Vilken dag, puh!
Samling 8.30 imorse, avresa för bortamatch. Förutsättningarna enkla; vinst- klara för slutspel. Oavgjort- minimal chans till slutspel. Förlust- Inget slutspel. Matchen startade kl 11 am. Det snöade i första halvlek och var väl runt nollgradigt, men snön la sig inte utan planen var grön. Vi spelade den första halvleken och vi spelade h e l t underbart bra! :) Jag var så stolt över tjejerna efter första helvleken. Vi passade bollen superbra med sköna kombinationer och gick in hårt i alla närkamper. Vi gjorde även två mål. Jag gjorde det ena. I pausen gick vi in i en byggnad för det var så kyligt. När vi kom ut till andra halvlek var planen vit, och det fortsatte snöa hela halvleken. EN decimeter snö på planen är ingen underdrift. En passning tänkt på 5 meter stannade efter ca 1 meter. Skojjar inte. UNPLAYABLE conditions. Domaren avbröt matchen. MEN, det var med 2 minuter kvar av andra halvleken, efter att de andra hade kvitterat till 2-2... Det gick inte att spela i andra, så vi borde inte spelat. En hel del andra korrupta grejer hände också, men orkar inte skriva allt. Hursomhelst är slutspelschansen nu minimal och säsongen troligtvis över. Det visar sig imorgon. Om två veckor är Stefan här och jag längtar ihjäl mig mer än någonsin. Det är helt vitt ute, skulle kunna vara julafton imorgon. Imorgon kväll ska det bli 8 minusgrader. Jag hoppas det ger med sig, för snön kommer normalt inte här förrän i December. Beställde Chinese food nu på kvällen, det var gott. Och skypade med Stefan på en Iphone i några timmar. Supersnällt att låna ut den, då strömmen här och därmed min dator inte fungerar nu. Alla ska sova i gym-byggnaden, utom de som bor i en byggnad som har ström. Där bor Grace, så jag sover hos henne inatt. Happy Halloween everybody... =) Bilder på snön kommer imorgon om internet går snabbare då.
Kram! Ciaooo

Fredag 28 oktober

Hej!
Världens längsta dag har det varit idag, men gud så roligt jag har haft! :)
Uppstigning tidigt för träning ute på konstgräset kl 07.00. Fick bevittna ångor ur munnen, frost, och en magisk soluppgång. Skön start på dagen. Mindre skönt att jogga (läs ruscha) tillbaka till rummet efter, slänga av sig benskydden, skorna, hårbandet och dra på sig ryggan, springa svettig och stinkande in i matsalen, slänga i sig frukosten, springa till första lektionen, komma inramlandes flåsande och svettig och illaluktande precis när lektionen började. Men det är som det är. Dusch är inte riktigt nåt dom prioriterar här borta, det får liksom göras när det finns tid. Jag vet inte hur många dagar folk väntar till kvällen med att duscha, även fast vi tränat mitt på dagen. Äckligt tycker jag, fräscht tycker dom (eller, antar det, intorkad svett är väl astrevligt?). Hur som, pinade mig igenom två lektioner sen tog jag min efterlängtade dusch under den tredje lektionen (man får skippa en tråkig lektion för att duscha, right?). Nejdå, anledningen var större än så till den skippade classen. Vid 11.15 väntade nämligen coach på oss. Vi var 8 tjejer i laget som hängde på coach till först New Jersey för att kika in våra motståndare imorgon (ja, de hade match idag också, det ska vi dra fördel av imorgon), sen åkte vi vidare till New York state för att kika på våra herrars sista seriematch. Tyvärr förlust med 1-0, men dom vann serien ändå hur lätt som helst! Så slutspel väntar för dom. Om vi vinner imorgon, blir det slutspel även för oss nästa vecka, vilket vi hoppas stenhårt på att fixa imorrn! :) När vi kom tillbaka var vi 7 tjejer som bokadbord på restaurangen Chili Bar & Restaurant. Jag åt ribs, och till "förrätt" fick man nachochips med guacamole/salsa. Mums! Så nu är jag mätt och belåten! Blev alltså en lång dag på resande fot, från strax efter 11 am till 9 pm innan jag var tillbaka. Håller på att tvättar lite nu sen blir det sängen. Fick även positiva överraskningar inne i mail-roomet idag! Hade fått ett vykort från sötaste Farmor<3 och ett fint grönt paket från Stefan<3! Tog bilder idag så här kommer en hel del:)
Enjoy!
Nathalie agerande fake-chaufför till onsdagens match för en stund. Lägg märke till perfekt längd på hennes ben för pedalerna.
Höstigt, mysigt och kyligt.
Många aktiviteter på campus är det som pågår varje vecka, här ett exempel(?).
Min fina pond utanför West Hall
Coachs' Mercedes Benz, coolaste bilen jag har åkt. När man backar är det en kamera som man ser bakåt med. Inbyggd GPS med mera.
Tog dom loss bakrutan för att kunna frakta soffan, tro?
Första matchen vi såg låg i en mysig park
Jag och Danielle
Vi lekte lite i pausen
snurrade och blev yra
studsade
gungade gungbräda
sa hej till herr nyfiken som kom otäckt nära;)
match nr 2, herrarnas match
vårt herrlag i paus
Ett futtigt försök att försöka bevisa att jag såg Manhattan från en bro. Är längst bort i mitten iallafall, såg skyskraporna på håll.
Dinner out! Från vänster; Sabrina, Bri, Eryka, Renel, Sara, Nathalie, Elin
Var är grönsakerna? Äsch struntsamma, jag är i USA, det är bara att go with the flow... Pommes frites.
Mina glada överraskningar idag=)
Om nån är nyfiken på vilken typ av musik som dunkas ur radion i bilarna här så är det här ett hett tips, låten spelas ungefär 4357032 gånger per dag; http://www.youtube.com/watch?v=NXi6VCwFuRE
Hejsvejs allihopa och ha en fortsatt trevlig helg! Imorgon har jag match 11 am, wish me luck:)
Ciaooo!

Torsdag 27 oktober

Hejsvejs Sverige!

Har läst på lite om staten jag bor i.
Visste ni att Connecticut:

- Är den fjärde mest tätbefolkade staten i USA?
-Har högst inkomst per capita och högst medelhushållsinkomst i USA?
-Har ca 3,5 miljoner invånare?
-s femte största stad är Waterbury (där jag bor) med 110 366 invånare?

Detta visste då inte jag innan jag besökte Wikipedia idag.

På tal om idag. DET HAR SNÖAT HÄR IDAG! Nu på kvällen när jag och Grace gick ner till volleyballmatch, så singlade det snöflingor i luften. Mysigt på ett sätt, lite tidigt på ett annat.

Imorgon bitti har vi träning på konstgräset 7 AM. Det ni;) Jag gillar det! Except ca 0-1 grader celsius at that time, men det överlever vi. På sena förmiddagen åker jag, Danielle och två till med coach för att kika två fotbollsmatcher. Först ska vi se Dominican (de vi möter på lördag i den avgörande sista seriematchen där en slutspelsplats står på spel), eftersom dom har en seriematch även imorgon (dagen innan vi möter dom, which is good for us). Sen kikar vi vårt herrlag som även de möter Dominican college på bortaplan, dock redan imorgon. Blir en spännande dag! :)

Nu ska jag krypa ner och kika senaste Barnlösa-programmet på tv3play. 
Hörs imorgon allihopa!

Godnatt
Ciaooo! 


Onsdag 26 oktober

Hej!
Tänk att snart hela oktober har sprungit förbi! Det märks på vädret här nu, det är kyligare på morgnarna och kvällarna. Men dom flesta dagarna är det sol och tshirt-väder mitt på dagen. Men det håller nog inte i sig så länge till. Folk snackar om snö nån av dagarna framöver, vi får väl se. Jag glömde förresten berätta (tror jag), om middagen igår kväll som serverades i kafeterian. På skyltarna stod det; Breakfast for Dinner. Jajemen, det var precis som det lät. Schrambled eggs, kokta ägg, gröt, flingor, mjölk, stekt potatis och annat till "middag". Jag hörde mig för och det var tydligen populärt bland amerikaner att "mix up" den vanliga middagen med frukost. Mixa up säger jag frågande, vi ått ju exakt samma saker imorse?! Jaja.. Man slutar a l d r i g att förvånas här borta:) Vi hade träningsmatch idag, eller non-conference game som det heter här borta. Matchen slutade 0-0 efter 90 min + 2x10 övertid golden goal. Jag blev hyfsat nerköttad där framme, fick en spark med dobbarna före rätt på knät, så mitt knä är svullet. Men det är lugnt, ingen vridning eller något sånt, bara ren och skön smärta och svullnad. Ska ner och "get some ice" imorgon förmiddag. Is, is och åter is är det ju som bekant som gäller här vid skador. ;) På lördag har vi säsongens viktigaste match, sista matchen i serien, som också är direkt avgörande om vi tar oss till slutspel eller inte. Spännande och jag börjar ladda redan nu! :) När serien och eventuellt slutspelet är över, så står det inte på förrän Stefan kommer till New York City med flyget. Då ska vi mysa runt i staden! :) Nu ligger jag och kikar lite svenska serier på tv3 play, en mysig avrundning på denna onsdag. På fredag har jag varit här i 7 veckor, och då är det exakt 7 veckor kvar tills jag entrar Sverige. Alltså snart halvtid för min höst här. Ujuj, snart är det julmys i Hälla :) Ser faktiskt fram emot vintern! Tända lite ljus och krypa upp i soffan under en filt. Nu snackar jag alltså när jag kommer hem. Hehe=) Äta lite svenska köttbullar, svensk tacos, äta lösgodis, prata svenska, äta lussebullar, och vara allmänt svensk;) Hihi. Baseballkillarna var supernyfikna igår huruvida jag tänker på svenska eller engelska nu. Dom var riktigt engagerade och hade tydligen diskuterat detta i några dagar. -När du vaknar på morgonen och har drömt en dröm, tänker du drömmen på svenska eller engelska då? -När du går in i matsalen och kollar va de finns för mat, hur tänker du då? Spännande diskussion. Tänkte diskutera det med Grace, eftersom hon också är internationell student, men det var innan jag kom på att hon är från England och har engelska som förstaspråk... Haha. Jag kan i alla fall erkänna att jag tappar vissa svenska ord när jag pratar på Skype med folk där hemma. Men det är bara bra, då blir min engelska grym;) Långt inlägg men jag vet att ni gillar det;) Ser på nån töntig såpa på trean, Värsta Pojkvänsakademin. Tjejer som anmält sina pojkvänner till en skola där dom ska lära sig att växa upp. Haha!
Godnatt allihopa=)
Ciaooo

Tisdag 25 oktober

...En "vanlig" dag i Amerika har nått sitt slut. Eller undra om jag kan säga att nån dag är vanlig här, då det är så olikt Sverige? Hursom. Skola, som innehöll ett Sport Management-prov som gick bra. Knärehab och träning på det. Knät har peppar peppar känns betydligt bättre de senaste dagarna. Janne Mian sa att det skulle ta ca 2 månader innan det blev bra om jag körde på med rehabövningarna, och det var den 20 september han sa det. Skulle kunna passa bra tycker jag om det är över med knätrubbel nu:) Efter träningen kikade jag herrarnas träning. Deltog inte idag då vi har match imorgon och jag laddar för den istället. Skypedate med Stefan, middag med Grace, plugg i biblioteket med Josh, tv-tittande i form av X-factor (en form av idol) med baseballkillarna+Grace+Danielle. Sådär där har ni min dag. Nu ska jag sova. Har tre lektioner imorgon på förmiddagen innan det bär iväg på MATCH!!!:) Om 2,5 vecka är Stefan här. Vi ska göra så mycket roliga grejer så jag kan knappt vänta längre=) Sen har vi ju superplaner för övrigt också, men det avslöjas kanske inte i det här stadiet.. ;) Nu blev ni lite nyfikna väl. Hihi. Godnatt allesammans, från ett kyligt Connecticut, som eventuellt bjuder på några snöflingor på lördag=)
Jag på min första skoldag här borta. Kommer ni ihåg? Det var nu 47 dagar sedan. Time runs...
Om du vill ha något du aldrig haft, måste du göra något du aldrig gjort.

Godnatt!
Ciaooo

Måndag 24 oktober

Idag är ingen vanlig dag för idag är elin SUPERGLAD ! :D Av många anledningar! Hihi:)
  1. Igår bokade jag valsafaribiljetter till mig och Stefan som vi ska åka på i Boston
  2. Mamma ska fixa så vi bor på hotell hela helgen i Boston jag och Stefan, hur mysigt!!? Önskade mig det i julklapp av henne och hon tyckte det var en bra idé.
  3. Idag efter våran träning så tränade herrlaget (det gör dom oftast), och idag var jag med dom och tränade i ca 40 minuter. Efter det har jag varit på bra humör hela dagen. Vilken nivåskillnad, och sååå bra träning för mig. Jag verkligen lyser upp när jag får träna med bättre spelare sådär:)
  4. Jag bokade precis biljetter till mig, Grace, Danielle, Roscoe & Stefan. Vi ska se BOSTON BRUINS vs. NEW JERSEY DEVILS den 15 November, på Graces' födelsedag.
Förstår ni att jag är världens gladaste och har superdupermycket kul saker att se fram emot !!! :)




Imorgon har jag Sport Management prov #2. Wish me luck! Nu ska jag, Grace och Danielle se en läääskig Halloween-film tror jag.
Godnatt!
Ciaooo

Söndag 23 oktober

Idag var första kvällen man kunde andas så det ångade från munnen. Kylig kväll med superfrisk luft, jag gillar det. Bowlingen igårkväll var jättekul. Vi spelade 3 timmars discobowling för 15 dollar var. Inte illa! Efter det åkte vi och droppade av en del på campus igen (vi var 9 stycken som spelade, dom flesta från laget), och sen åkte jag, Gabbi, Renel och Eryka hem till Gabbi för att sova över. Hihi. Det var mysigt, och jag kände mig som 12 år igen när man "sov hos en kompis". Hehe. Vi kikade på 27 dresses och somnade till den. Gabby bor i ett trevåningshus med pool, tre hundar och två undulater. Nu imorse så kollade vi på filmen "Unstoppable" (om ett tåg som inte går att stanna) medan hennes föräldrar åkte och handlade världens brakfrukost som dom sedan bjöd oss på. Bilder längre ned. Det var crepes med fyllning, pancakes, bacon, scrambled eggs, orange juice. Superdupergott och sååå snällt av familjen. Jag verkligen stortrivs när jag får vara hemma hos tjejernas föräldrar och se hur alla bor. Det är så intressant:) Gabby skjutsade tillbaka oss till skolan vid 12-tiden, då gick jag och Grace ner för lite behandling och sen skulle vi plugga. Men jag fastnade på Skype med Stefan, mamma och pappa ett tag först:) Em/kvällen har ägnats åt plugg, först i biblioteket tills de stängde vid 8, sen nere hos Grace och Danielle, med avbrott för ett surprise-kalas som förra veckan. Kände dock inte dagens födelsedagsbarn, men vad gör det? :) Nu ska jag visa lite bilder, sen sova. Imorgon ringer klockan 06.40 för mitt härliga morgongym. Får med mig två tjejer imorgon som vill börja gymma. Trevligt med sällskap säger jag!:)
Tjejerna från laget som var med
Hela ligan utom Gabbi som tog kortet
Jag vann en omgång. 125 p
Kolla in vilken style, ser ju ut som ett PRO:) (ska inte nämna att ja stod stilla såhär tills Eryka hade lyckats ta bilden, och att jag inte alls ser sådär proffsig ut egentligen..) hehe
Sötnosarna #1 i vårt lag. Gabby & Matthew spelar båda fotboll för Post.
Renels fingrar gick in i de här yttepyttesmå hålen, hehe!
Alla medel är tillåtna, Grace
Delar av frukosten imorse!!!
Crepes kallade dom det. Basically pancakes with nutella, strawberries, bananas, and whipped cream on top. Tastes like heaven in your mouth! Yummiiiiie!
En av Gabbys hundar.
Eryka & Gabbi utanför Gabbis hus
Godnatt allesammans!
Ciaooo

Lördag 22 oktober

Halloj!
Nu är det kväll i Waterbury. Klockan är kvart i åtta och det har varit mörkt ett bra tag. Vi hade match idag och förlorade med 2-0. Så. Efter det spelade herrarna mot tvåan i deras serie (vårt herrlag leder serien), och dom lyckades vinna på andra övertidsperioden! Riktigt fint mål som avgjorde:) Om en stund ska jag, Gabbi, Renel och Eryka (tjejer i mitt lag) åka och bowla. Sen ska vi sova hemma hos Gabby. Det ska bli kul, jag älskar att se hur det ser ut hemma hos folk här borta:) Imorgon blir det knärehabilitering med vår trainer, för övrigt vila. Har inte haft en träningsfri dag sedan den 2 oktober, så jag känner att det är läge för lite vila. Ska även plugga imorgon inför veckan, har en del prov och inlämningar då. Ha en fin söndag allihopa där hemma! :)
sist men inte minst... GRATTIS GIFFARNA TILL ALLSVENSKT KONTRAKT 2012! :D
3 veckor tills jag får bästa besöket också! :) Räknar nästan ner minuterna... ;)
Godnatt!
Ciaooo

Fredag 21 oktober

Hejsvejs, och välkommen kära helg!
Kom precis tillbaka efter att jag, Grace, Danielle, Brina & Steve sett Paranormal Activity 3 på bio här. Gömde mig bakom Danielles rygg ett antal gånger, men det gick rätt bra ändå. Ska krypa ner och blunda nu för imorgon har vi MATCH! Hemma kl 1 pm på vårt nya fina konstgräs. Har lite ont i knät och en liten liten sträckning i baksida lår som jag ådrog mig igår på träningen, men jag hoppas det funkar fint ändå, det funkade iaf på träningen idag. Hösten har för övrigt anlänt till Waterbury nu. Inte för att det är svinkallt och grått ute, utan mer för att luften är friskare nu. Okej, liiite kyligare är det också. ;) Jag firar även 6 veckor på amerikansk mark idag. Eight more to go! Jag väljer att se tiden i helger; 2 helger tills Stefan kommer, Stefan är här 3 helger, sen är jag här 2 helger till efter det. Gud vad jag vill att dom här två kommande helgerna ska susa förbi så att Stefan kommer hit:) Längtar så! Hade kameran med mig lite idag i alla fall:)
Det lyxades till det i kafeterian idag, extra fruuukt! :)
Hösten har anlänt, träden har superfina färger, och dammen utanför mitt hus är åter fylld:)
Utsikt upp mot Campus från mitt hus.
Köpcentret där även bion är. Brina, Steve, Danielle, Grace
Självklart en stor popcorn. På popcornen häller dom (förvånande - nej..) smör. RINNANDE SMÖR! Dom fyller upp popcornbehållaren först, sen kör dom den under en slags "vattenkran", men ur den kommer flytande smör. Not EVEN KIDDING! Euuuuu. Så Danielle fick äta översta lagret i behållaren. Amerikaner alltså.. Slutar a l d r i g förvånas. :)
Godnatt allihopa där hemma och njut av helgen! :)
Ciaooo

Torsdag 20 oktober

Dagarna rullar på härborta hörrni! Om dryga tre veckor är Stefan här med mig, ni ska bara veta hur mycket roligheter som är inplanerade då! :) Idag var en lugn dag i skolan. Skönt! Träning på eftermiddagen, kollade sen herrarnas träning efter det. Ikväll ska jag, Grace, Josh och två till iväg på bio, den tredje paranormal-activityfilmen har premiär inatt vad jag förstår. Så klockan 00:00 blir det bio;) Imorgon gott folk är det fredag igen! Grattis till kusin Tomas som gjorde två assist i dagens match mot Färjestad. Serieledning och allt för Skellefteå, kul! Glömde berätta en rolig grej som hände igår. Tjejen som gymmade med mig frågade var jag kom ifrån, varpå jag svarar; från Sverige. Hennes svar: Eeeeeehmm... Jag: vet du inte vart det ligger? Hon: Näej.. Jag: Vet du vart Europa ligger? Hon: Vad är det för något? Tar det lång tid för dig att flyga hit? Jag: jaa, resan tog 13 timmar. Hon: Jaha, ligger det nära Kina då eller? Jag: Aa, fast lite längre bort...
Hahahahaha, man får sig en del roliga stunder alltså. Sen pratade vi om resande och hon sa att hennes största dröm var att åka till Paris. Jag var sjuuukt nära att säga att; ja, det kan nog vara bra om du lär dig vart Europa ligger först, om du vill ta dig till Frankrike. Men jag sa inget;) Dom är bra insnöade på USA här borta. Skrämmande. Jag trodde alla i världen mer eller mindre visste om våra 6 världsdelar i världen, och att folk som sagt att människor i USA bara vet var USA ligger ljög. Men det är tydligen förekommande.
Godnatt allihopa och ha en kanonbra helg nu=)
Kraaam från Connecticut

Godnattdags i Waterbury

Var på obligatorisk föreläsning nu på kvällen. Vi visste att det var en former NBA-player som skulle prata. Ämnet var Alcohol & Drugs related to sport. Och OJ, vilken föreläsning vi fick. Alla amerikaner satt helt knäpptysta i en timme (tro mig, det händer ALDRIG annars här, i landet där den mest högljudde är den bästa, eller nåt). Personen vi lyssnade på var Chris Herren, född 1975.
Han berättade hur har som 18-åring gick in en dag i sin dorm på college, och rumskamraten satt där med sin tjej och snortade kokain. Han tänkte; men usch kan dom sluta, och var påväg att gå ut ur rummet. Då säger tjejen åt honom att det är inte farligt, kom och testa så får du se. Och på den vägen hamnade han i ett beroende. Detta var 1995, han var påväg att bli draftad i första rundan till NBA, var nummer 1 i landet på basket i sin ålder, och hade grymma betyg. Han lyckades tillslut bl draftad, men i andra rundan. Han lyckades ta sig till NBA, men blev tvungen att förflytta sig till Europa för att spela, till Kina för att spela, till Shanghai, Iran och många andra ställen. Hela tiden var han beroende av många tunga droger, och det gick inte en dag utan att han missbrukade droger. Som 21-åring fick han barn med sin tjej. De fick 2 till barn, och när det tredje föddes kastade frun ut honom, eftersom han använde droger vid förlossningen. Han berättade om bilkrascher, hur hans son var med honom när han köpte och sprutade in droger. Hur han sålde alla barnens leksaker, deras bilar, TV, hade ingen mat i kylen, bara för att han skulle kunna afford sina droger. Sjukt... Han är nu drogfri sedan 2008, och livnär sig på att föreläsa på skolor, samt hjälpa collegeatleter som har liknande problem. Han och hans fru är gifta och de lever med sina tre barn. Sjuk historia vill jag lova!
Godnatt allihopa!
Ciaooo

Onsdag 19 oktober

Hejsvejs!
Idag var det ett regnigt Waterbury jag vaknade upp till. Hade tre lektioner, varav ett prov, Management. Var 50 flervalsfrågor, och provet kändes bra. I måndags hade vi review inför det provet, och provinnehållet idag var enbart på det vi gick igenom på review:en, vilket innebär att man hade kunnat skippa första månadens lektioner och ändå klarat provet. Skumt upplägg, men jag klagar inte, eftersom jag pluggat på review-innehållet=). Ingen fotbollsträning idag pga superblött ute, så vi hade cardio-träning i gymmet. Ett 25 min långt intervallpass på "the treadmill" (löpband), var drygt och skönt! Sen hade vi gemensam bålträning med medicinbollar och annat, skojj skojj! Jag körde även min sedvanliga knärehab, och efter det hade jag och Korab (spelare i herrlaget) bestämt att lattja lite, så vi gick in i ett rum och tog med oss en fotboll. Tänk en liten liten gymnastiksal, med kala väggar. Där stod vi och nötte passningar, höll bollen i luften, och fintade ut varandra. Jag n j ö t! Så kul var det. Och superbra träning samtidigt. Ikväll ska vi på en obligatorisk föreläsning om alkohol/droger relaterat till sport, och föreläsare är en gammal NBA-spelare. Blir nog intressant.
Inget inlägg igår, pga av internet lade ner här i West Hall igår eftermiddag, och kom igång igen imorse. Igår började jag iallafall dagen med ett gympass. Fick med mig en amerikansk tjej som heter Christina, som jag berättade om tidigare, som ville börja träna. Det var kul med lite sällskap! Hon var superduktig och körde crosstrainer/löpband/cykel i 40 minuter, medan jag körde massa andra grejer. På kvällen ramlade jag in på en föreläsning här nere i lobbyn i West Hall, om sexual abuse. Var intressant faktiskt. På kvällen var jag och Josh i biblioteket och pluggade, och när vi skulle gå tillbaka mot West så var det skunk-varning utanför the library. Haha! Vi fick ta en annan väg hem pga en skunk som ockuperade vår vanliga gångväg. Och vem vill riskera att bli sprayad av en skunk? Inte jag i alla fall! Hihi.
Har varit dålig på att ta bilder de senaste dagarna, ska försöka ta med mig kameran lite mer. :)
Just det, fick utmärkelse igår. Jag toppar NCAA Goals Scored Per Game, i alla div.2-ligor i USA.
Länk: http://www.posteagles.com/news/2011/10/18/WSOC_1018115542.aspx
Den här veckan spelar vi på lördag.
Kommande vecka tisdag, lördag.
Veckan efter det väntar slutspel!
Och veckan efter det kommer STEFAN!
Det ni:)
Ciaooo!
Kram
Ciaooo!
Kram

Måndag 17 oktober

Hejhopp! Vaknade 06.50 - drog ut och sprang backintervaller. Skola på det, och sen ner till gymmet. Körde pool rehab program (program man kör i vattnet för att recover) med några tjejer i laget. Sen körde jag knärehab och gym. Skönt! Efter det plugg, tårtfirande, plugg och sen tårtfirande igen. Och en middag emellan allt. Bri i laget fyller 21 imorgon (the age här) så vi kalasade lite idag, och en annan kille fyllde 20, så det blev lite tårta.. Tappade även bort min rumsnyckel idag!!! Var 100 på att jag hade den i fickan tillsammans med kameran, men när jag skulle låsa upp här hemma så var nyckeln borta. Iväg till Grace för att se om den var där, nix. Ringa rumskompis som kommer och låser upp för att se om jag glömt den på rummet, nix. Sen kom jag på en smart idé. Ta upp kameran och kolla när jag först använde den idag. Motivet var omkring biblioteket. Off to the library, och tro på tusan om jag inte lyckas hitta nyckeln där, mitt i gräset. P U H ! Var lite smått (läs enormt) uppstressad där ett tag. Ny nyckel är inte gratis + tar ett bra tag att fixa. Leva på rumskompis nyckel ett tag som aldrig är här samtidigt som jag på rummet.. Eeh, ingen bra idé. Men puh, som tur var kom den fram. :)
Den här bilden gjorde att jag hittade nyckeln. Glass och jordgubbar.
Grabbarna innan tårtan
Vi gömde oss för födelsedagsbarnet, för att köra ett klassiskt amerikanskt: SURPRIIIIIIIIIIIISE
födelsedagsbarnet och Grace, Danielle
Nu ska jag sova !
Är riktigt trött.
Imorgon bitti väntar gymmet, tillsammans med en hispanic amerikan som frågat om inte jag kan hjälpa henne att börja träna, för hon vill gå ner i vikt så hon inte får diabetes. Bra initiativ tyckte jag och tackade självklart ja! Så imorgon bitti får jag sällskap på gymmet, detni!
25 dagar tills "semestern" börjar här, som det känns:) L ä n g t a r   i h j ä l    m i g <3
Ciaooo!
Godnattt

Söndag 16 oktober

Hejsvejs!
Idag var första gången som jag tog sovmorgon sedan jag kom hit (av nån anledning har jag varit uppe innan 8 varje dag hittils), vaknade klockan 9 av mig själv. Vid halv 11 var jag nere hos våran trainer (typ som lagets sjukgymnast) och fick ett superbra rehabrogram för mitt knä. Har känt av knät mycket i veckan, därför ska vi jobba lite extra med det. Hon konstaterade som alla andra att det inte är nåt trasigt i knät, utan nån muskel/sena som är lite överansträngd. Efter det har jag ätit, skypat, pluggat, ätit middag och fått skjuts av brasilianske Victor till Shop&Stop för att inhandla lite nödvändigheter som fresh orange juice, fruit bars, tuggummi, pistagenötter mm. Eftersom det var Fall Weekend här i helgen så var det massvis med aktiviteter nu på kvällen på campusområdet. Efter att jag varit på biblioteket så deltog jag; åkte segway (som Fredrik i Solsidan, har testat det förut i Australien, och det var lika kul nu), åkte rullskridskor, åt gratis Halloweengodis, åt kanderat äpple, och annat.
Kanderat äpple.
Nu på kvällen har Josh varit här nere och hängt (han bor på våningen ovan) och vi har kollat massa bilder och så, och konstaterat att där han kommer från (Saranac Lake, norr intill gränsen till Kanada) är väldigt likt Sverige i naturen. Vi kikade massa bilder på fiskar, vad man fiskar här jämfört med där. (Tack google translate för att du hjälper mig hitta svar på mina frågor, så som t.ex. vad abborre, gädda, mört och öring heter på engelska)
Saranac Lake
HAHAHAHAHA jag höll på att skratta ihjäl mig. Jag visade en bild på mig och Cecilia när vi tog studenten. Närmare bestämt denna bild:
...varpå Josh frågar; Vad är det där för bild, håller ni på att protestera mot någonting? Hahaha. Näej, vi bär studentklänningar och studentskyltar, har du inte sett sånna förut? Näej, tänkte väl det...
Nu ska jag sova och ladda för en pluggig vecka. 2 midterm exams, en essay som ska in, och ett quiz som ska göras.
26 dagar tills Stefan är här och vi ska äventyra runt här på östkusten. Mysigt värre och jag kunde inte längta mer! :)
Godnatt!
Ciaooo!

Lördag 15 oktober

Hejsvejs! Ett kort inlägg innan jag ska sova. Vaknade 7.45 imorse och såg Liverpool-United. Steven Gerrard is back! Sikket mål:) Sen hade vi match. Förlorade med 1-0 mot serieledarna som är ännu obesegrade. Det var inte långt borta att vi kunnat sno med oss en eller ett par tre poäng, menmen. Sen åkte jag, Grace och Shannon med Danielle och hennes familj och åt middag på restaurang. Efter det fick jag skypa med Stefan:) och nu på kvällen har jag varit hos baseballgrabbarna med Danielle och Grace. Godnatt Sverige, även fast ni snart vaknar där hemma...
Ciaoo!

Fredag 14 oktober

Hejsvejs!
Idag har jag haft skola, träning, kollat på vårt herrlags american football game, skypat, och färgat tshirtar inför imorgon. Eftersom det är bröstcancer-månaden nu så ska vi bära rosa tröjor imorgon på uppvärmningen. Ikväll har vi fixat och donat med dom, skrivit med färger på och glitter och grejer. Var längesen jag pysslade så det var lite småmysigt. Jag har en längta-hem-kväll ikväll. Men sen när jag tänker efter så är det inte så farligt. Jag har varit här en dryg månad, om en knapp månad kommer Stefan i drygt två veckor, och om två månader är jag hemma igen. Det säger bara slurrrp så är jag hemma och har ett grymt äventyr i bagaget! Imorgon har vi match mot Philadelphia, som är hittils obesegrade i serien. Vi ska försöka sätta stopp för dom, får se hur väl vi lyckas. Efter det har herrarna match, så det blir mycket fotboll imorgon. Glömde nämna att jag ska upp 07.45 imorgon bitti. Det är den lokala tiden här då United möter Liverpool. Ej att missa, och tro det eller ej, matchen TV-sänds faktiskt live även fast vi är i usa-what-is-soccer-how-many-players-are-on-the-field-land. Så det ser jag fram emot! Ska ta tag i lite läxor nu, har 2 prov, ett quiz, och en essay som ska avverkas nästa vecka. Midterm exams som det så fint heter.
Vårat lag i amerikansk fotboll, som vann sin match stort!
Baseball-grabbarna grus firar segern vid parkeringen
Bama och jag. (Bama= hans smeknamn då han kommer från Alabama)
Grabbarna gick in stenhårt och skrev GO POST på sina magar.
Vi hörs imorgon, hoppas på en bra match och att vi kan fortsätta vår vinst-svit. 5 vinster i rad har vi i nuläget.
CiaooO!

Torsdag 13 oktober

Hejsvejs!
Fick tillbaka våra Sport Management-prov idag. Läraren inledde med att säga att det var riktigt dåligt.. Maxpoängen var 100. Medelpoängen bland oss var 53. 22 personer fick under 59 poäng, vilket var godkänt-gränsen. 1 person fick 100 rätt, 1 person 99-90p, 1 person 89-80p, 4 personer 79-70p, 6 personer 69-60p. Guess what jag fick full pott 100 poäng på provet!!! Ensam utländsk i klassen, och kissar på dom på ett prov på engelska, om amerikansk sport?! OM jag är nöjd;) Har nog aldrig fått full poäng ens på ett prov i Sverige. Vet inte om det betyder att nivån är låg här, eller vad det är. Men skönt känns det iaf:)
Annars idag har vi invigt konstgräset. Hur skönt som helst! Nyaste gräset, känns som vanligt gräs ungefär. Efter det kollade jag på herrarnas match. Dom vann med 5-3. Sen kollade jag, Grace och Danielle på tjejernas volleyballmatch. Efter det åkte vi hem till några baseballkillar som har en egen lägenhet en bit bort, och kikade på X-factor med dom. En typ av idol, ni kanske vet, men jag hade då aldrig sett det förut. I varje reklampaus (vilket infaller ca var sjunde minut or so), så kastade dom en pingisboll mellan varandra. Kul lek, haha...
Nu har jag precis kikat på en film om 9/11, folk som filmade från gatorna. Spännande och intressant!
Jag och vår maskot idag på herrarnas match
Herrarnas match. Eryka från mitt lag jobbar som bollkalle
Godnatt allihopa, och välkommen fredag! :)
Kraaam!
Ciaooo

Torsdag 12 oktober

Ibland blir kvällarna långa här borta. Det beror mycket på att ni där hemma som jag tycker mest om ligger och sover vid den tiden.. Nu är iallafall en till dag över. En riktigt skön dag. Vi var träningslediga eftersom vi hade match igår. Så idag körde jag 1 timme stenhårt på gymmet (ben+bål+knärehab) och senare på kvällen simmade jag. Mina ben är supertrötta, skööönt! Har även pluggat inför ett Quiz vi har imorgon i Sport Management. Bokade en hyrbil idag med hjälp av Sarra Möller som är bäst, tack för hjälpen!:) Så nu kan jag och Stefan åka och utforska precis vad vi vill när han är här! Om 30 dagar är han här. En månad. Jag l ä n g t a r.
Godnatt allihopa! Ska sova nu så jag orkar till gymmet imorgon bitti innan skolan.
Ciaooo

Tisdag 11 oktober

Hejsvejs!
Idag hade vi hemmamatch klockan 12. Tippar på att det var en 25 grader när vi spelade. Strålande sol och vindstilla. Puh! Vi inledde dåligt och låg under med 0-1 ett tag, men sen hittade vi rätt och vann matchen med 4-1. Jag gjorde ett mål. Nu på eftermiddagen har jag och Grace spelat trummor, det var terminens sista trumträff, lite trist, för det är riktigt kul och rogivande att sitta ch trumma på små bongo-trummor. Efter middagen hängde jag i biblioteket hela kvällen. Pluggade ett bra tag men sen kom Victor, en trevlig kille från Brasilien som går här på post, med sin laptop, så kikade vi början på Brasilien-Mexico. Har nu gått hem till mitt rum då biblioteket stänger 10 pm, och kikar resten av matchen här:) Imorgon är vi träningslediga, så då ska jag gymma och simma. Vi ska även få ta ice-bath efter lunch. Blir mitt tredje ice-bath här på typ lika många veckor. Förra gången var hemsk, jag trodde jag skulle sjunka ner i tunnan och frysa ihjäl. Hoppas på bättre upplevelse imorgon:) På torsdag inviger vi vår nya plan här med vår träning innan herrarnas match!!!:) Och på lördag har vi hemmapremiär på turfen här ute. Jag bokade även biljetter till 9/11 memorial idag till mig och Stefan, som vi ska besöka första helgen han är här, då vi ska vara i NYC :) Lääääääääääängtar är bara förnamnet!
Nu ska jag fortsätta se matchen.
Ciaooo!
Längtar efter Stefan och hoppas på 31 snabba dagar !

Elin Nyman and Dwayne Carter Named Post University Athletes of the Week

Blev även utsedd till Athlete of the week för tredje veckan här på Post University. Snacka om att dom inte kör "låta alla få priset en gång var bara för att-sverigemetoden". :P
http://www.posteagles.com/news/2011/10/10/SPRTFTB_1010115845.aspx

Måndag 10 oktober - applepicking

Nyman Earns CACC Rookie of the Week for 3rd Consecutive Week
NEW HAVEN, Conn (October 10, 2011) For the third time in as many weeks, Post University freshman forward Elin Nyman has earned CACC Rookie of the Week honors. Last week Nyman swept weekly accolades earning both Player and Rookie of the Week.

For the most recent week Nyman led the Eagles to a 2-0 week with two goals and one assist. She scored the game's lone goal in a 1-0 overtime road victory at Goldey-Beacom Saturday. Nyman tallied one goal and one assist in a 3-1 home win over Caldwell.

Nyman now leads the conference in scoring with 12 goals this season and missed the first three games of the year.

The Eagles return to competition Tuesday as they host Bloomfield at Municipal Stadium beginning at noon.
http://www.posteagles.com/news/2011/10/10/WSOC_1010111311.aspx
Idag då? Vaknade halv 10, träning vid 11. Superduperdundervarmt ute idag, så träningen var tuff och svettig. Dock bra träning med bra fart. Efter det skypade jag lite med Stefan, sen åkte vi 9 tjejer från laget på apple picking. Det är populärt här såhär års. Även pumpkin picking är populärt:) Kommer en heeel del bilder. Vi stannade även på en äppelfarm-affär, som jag vet att Julie hade älskat om hon varit här:) Tänkte på dig när jag var där inne Julie, om du läser det här.
Nu har jag precis ätit middag och ska börja med lite löxor. Back to school tomorrow efter en tredagars helg:) Imorgon har vi hemmamatch kl 12, vilket betyder att jag bara hinner på en lektion imorgon bitti. På lördagens hemmamatch får vi inviga vårt nya konstgräs här på campus!!! :)
såhär ser det ut en lång sväng varje dag.. :)
Waterbury - såhhär ser det ut när man åker förbi city där jag bor
Grace, Danielle, Elin going apple picking!
Jag och Danielle kör bil
Grace gillar hästar
Man kunde åka traktor med släp
köpa fina, goda äpplen
köpa halloweenprylar
hemmagjord honung
pumpor...
apple picking - placet
Grace, Elin, Danielle, Brina
Plockar mig några äpplen. Mums! Supergoda var dom! :)
Hela gänget från laget:)
Priset sa mig iiingenting, men det var inte så dyrt:) 5 stora äpplen kostade mig knappt 2 dollar
hemmagjort popcorn..
..som jag och Grace smaskade på. Självklart var popcornen caramelized, alltså hade typ ett sockeröverdrag.. Gooosh kan dom ge sig med sockerkonsumtionen här snart, tack!
Köpte färskpressat äppelcider, ljuuuvligt god! :)
Match imorgon 12.00! :)
Ciaooo!

Johans 19-årsdag!

Grattis till världens bästa Illebojojja som fyller 19 år idag! (Hemma är det redan den 10:e)
Hoppas du får en grym dag i Uppsala! Saknar dig här borta, men vi ses snart!
Ät lite tårta idag:)
Annars idag då? Sov till 10 då jag hade ställt väckarklockan. Hade lätt kunnat sova till ett idag kände jag, efter den långe gårdagen (vaken 05.30- 02.00). Skypade lite med mamma, Johan och pappa, och gick sen och åt frukost vid 11.30, då brunchen öppnar här på helgerna. Sen gick jag och gymmade, riktigtbra gympass med bålövningar; 3x10 fällknivar med "rullning" emellan, 3x10 bålrörlighet (svårförklarat men orsakar grov träningsvärk ovanför höfterna). Körde sedan mina knärehab-övningar som jag gör varje dag, och sen 2 övningar för armarna. Efter gymmet gick jag och myste ner mig med Stefan och Skype i ett x antal timmar. Riktigt skönt! Middag vid 17, sen gick jag till biblioteket och pluggade lite Sport Management, och nu ska jag strax ner till Grace och Danielle. Imorgon är det Colmubus Day här, vilket innebär att vi är lediga från skolan även imorgon. Träning vid 11, sen får vi se vad dagen bjuder på. :)
33 dagar tills jag får bästa sverigebesöket, som jag längtar!:)
Ciaooo!

Lördag 8 oktober

Hejsvejs!
Idag har varit en lååång dag! Vi hade match i Delaware, precis som förra helgen, men nu mot ett annat college. Som vanligt sov jag hela vägen dit vilket var superskönt. Planen var vanligt gräs, med mycket inslag av kala fläckar (läs; torr lera) vilket gjorde det svårspelat. 0-0 efter full tid, och jag började tänka på hemresan. Men inte då, här är det tydligen förlängning vid oavgjort resultat, 2x10 minuter golden goal. Efter 1.20 avgjorde jag matchen och vi vann med 1-0! Mycket oförtjänt sett till matchbilden, men ack så skönt! :) Jag leder ju poängligan nu, och tjejen som ligger tvåa spelar i laget vi mötte idag, hon började grina när jag gjorde målet och drog ifrån i ligan, haha. Dom hade även en svensk tjej i laget, som kom fram och pratade med mig efter matchen. Sååå skönt att prata svenska med någon här! :) Det var hennes fjärde och sista år här sa hon, hon kom från Södertälje. Sen kollade vi på herrarnas match (vinst 3-1) innan vi rullade hemåt gemensamt. På bussen hade vi skojj. Alla freshmans skulle tydligen uppträda eller säga något i mikrofonen längst fram i bussen. Herrarna började. Det var historier, beat-box, och lite annat. En historia var kul; Messi är ute på nattklubb och försöker leta efter en brud att ta med sig hem. Han letar och letar, och hittar tillslut en. När de kommer hem till Messi säger hon att hon behöver fräscha till sig lite, och går på toaletten. När hon kommer utdärifrån ser hon Messi i sängen med två andra killar. She goes: What are u doin? Messi goes: I can´t perform without Xavi and Iniesta. Hahahahaha! Bra historia tyckte jag. När herrarna var klara var de våran tur. (Ja, jag är en freshman=förstaårselev) Jag var den enda av oss som vågade gå fram. Så jag gick fram och drog historien om när Campbell började skrika "Hora,  hora, hora" i bussen påväg hem från en match, och förklarade att vi hade ett ord som heter hora och ett som heter hurra. Se hurrade vi för segern på svenska=) Vi kom hem vid 10-tiden, duschade och gjorde oss iordning, sen drg vi till "soccer-house" där de flesta fotbollskillarna bor. Fest, beerpong och musik var de. Riktigt over-crowded, kändes som huset skulle ramla ihop av alla människor som var där. Jag körde bil dit, superkul! :) Nu ska jag strax sova, och njuta av två lediga dagar som kommer, imorgon är vi även träningslediga. :)
Jag har blivit bra på USA:s nationalsång också. Innan V A R J E mach spelas den, och vi står vända mot den amerikanska flaggan, håller varandras händer, och lyssnar. Fett trökigt hehe.
Det var för övrigt cirka 24 grader ute idag, jag blev solbränd i fejjan ;) Jag och Danielle äter hot dog efter matchen.
Planen.
Det var collegets "home coming" vilket innebär att dom firar en massa. Jag red lite ponny. hehe
Det var väldigt fint när vi passerade New Jersey påvägen hem
Dagens "kloka ord" vi fick inför matchen. Sagt av coachs pappa som dog för några månader sen. Han berättade om det innan matchen idag i samband med att vi fick lappen. Jag blev så touched att jag fällde några tårar. Han berättade hur han alltid brukade ringa sin pappa när han coachat och vunnit nån stor match. Och hur han ville göra det nu efter matcherna vi vunnit, men inte kunnat göra det för att hans pappa inte längre svarar i andra änden. Buhuu...
Godnatt allihopa, ha en bra söndag!
34 dagar tills Stefan kommer, can´t wait<3
Ciaoo

Fredag 7 oktober

Puh vad trött jag är! Igår var vi till Venues som är en sportbar/dansställe i Waterbury. Hade hur kul som helst! Vi kollade när Yankees åkte ur slutspelet, och dansade natten lång (eller iaf till 1 då de stänger på torsdagar). Jag körde Danielles bil, älskar att köra bil här! Hihi. Blev dock för lite sömn inatt så nu är jag supertrött. Ska upp 05.30 imorgon för vi har bortamatch i Delaware även denna lördag, vilket innebär en busstur på ca 5 timmar enkel resa. Herrarna spelar efter oss så vi inväntar dom efter matchen.. Så, klockan är kvart över nio denna fredag, och nu är det godnatt!
Ett gäng från vårt lag som var med igårkväll
Danielles födelsedagspresent från mig och Grace
Baseballkillar och vi
Lägg märke till Graces kryckor. Hennes fot var inte fit for fight, men hon kämpade sig ut ändå;) OCH kan spela imorgon:) Puh!
Godnatt Sverige ha en grym helg alla därhemma! Och GO Kik imorgon!
Ciao!
Kraaam

Torsdag 6 oktober

Hejhopp!
Hämtade min Sport Management-bok idag som hade kommit till mail-roomet. Perfekt! Muntlig presentation av ett företag vi hittat på idag i en class, gick bra. På den andra lektionen fick vi tillbaka en läxa (Sport Management), och jag fick betyget A+ på den (det går inte att få högre), det kändes grymt bra! :) Light träning idag med tanke på matchen igår och ny match på lördag. Efter det ett gympass och sen ett ice-bath. Skypande och sen iväg hem till Danielles grandparents house. Danielle och hennes grandma fyller nämligen år idag, så vi åt tårta och hade det trevligt där. Sen kikade vi på våra volleyballdamer som tyvärr förlorade. Håller på att göra mig iordning nu för ikväll ska Danielle firas! :) Att hon fyller år på en thirsty thursday gör ju inte kalasandet sämre.. Hehe.
Grace gjorde illa foten idag på en stol i sitt rum (?). Ber till gudarna att hon är fit for fight för målet på lördag!
Danielle och hennes Grandma. Sötisar!
Jag och Grace gav Danielle hennes present från oss. En lollipop i form av ett könsorgan och en STOOOR öl-mugg to chug beer from. Chug beer är deras favoritlek här borta när dom dricker öl. Men jag tycker påsen var det roligaste med presenten.
Idag fick jag även skypa med Cecilia då hennes internet tillät det idag, wihooo!!! :) <3
Och det är (svensk tid) 35 dagar kvar tills Stefan kommer hit!
Idag firar jag en månad som amerikanare också, wihooo ;) hehe
Ciaoo!

Onsdag 5 oktober

Dagarna rullar på! Idag var en händelserik och bra dag, som vanligt här borta:) Började med en brakfrukost runt 8 eftersom vi hade match vid 12. Gick på två av tre lektioner, och sen iväg på samling. Vi vann med 3-1 idag och det var mot ett lag som var unbeaten so far in our conference. How about that, huh! ;) Så det kändes grymt. Deras coach var sjuuukt frustrerad, och likaså spelarna, därför var det extra kul att spela:) Vi har verkligen improved as a team in the last couple of weeks. Everyone is working superhard for each other, and really wants to win the game. Before, people put their head down if the other team scored a goal, but now we just keep playing and fighting out there. Feels great! Jag gjorde ett mål och en assist idag, vilken gör att jag nu leder poängligan i vår conference nu, med 24 poäng (11 mål á 2 poäng, och 2 assist á 1 poäng = 24). Blev även utsedd till player of the week för föregående vecka då jag gjorde 5 mål 1 ass på två matcher. Länk: http://www.posteagles.com/awards.aspx?aow=110. Efter matchen var det skype och chill en stund, innan Danielles mamma hämtade upp mig, Grace och Danielle. Vi åkte till mallet här och shoppade. Jag och Grace köpte födelsedagspresent åt Danielle som fyller 19 imorgon. Jag köpte ett par mjukisbyxor för 23 dollar som skulle kostat 40 dollar:) Sen åkte vi till et suuuperbra pizzaställe och åt middag med Danielles familj. Dom tar verkligen hand om mig och Grace här borta, superdupersnälla! :) Efter det åkte jag, Grace och Danielle till Municipal Stadium (där vi också lirar våra matcher) och kollade på killarnas baseball-internmatch. KAN vara det sömnigaste och kallaste på länge. Liiite dåligt med action i den sporten för min smak... Efter det, lite Dunkin Donuts för Hot Chocolate. Mums! Nu kom jag precis hem, och ska börja skriva på min essay som är due Friday. Har inte mycket tid imorgon, då vi ska ut och fira Danielle på riktigt, så lär sätta fart. Först några bilder från dagen;
Tog foto till hemsidan idag innan matchen
Vi hade riktigt fint väder idag. Jag på campus påväg till Grace och Danielle
I köpcentret
Danielles syster och mamma. Suddig bild dock..
During the baseboll game that took forEVAH.
Dåligt me action i den här sporten
Mitt shoppingfynd, älskar dom redan!
Later!!!
Ciaoo


Måndag 3 oktober

Hejhopp alla därhemma!
Idag var det måndag och ny vecka igen. Imorse fick jag tillbaka World Civilization (historia)-provet. Fick 90/100 poäng och därmed A- i betyg på provet. Är riktigt nöjd! Måste även berätta att det dom senaste dagarna varit kyligare här borta, vilket jag uppskattar enormt! Det innebär att jag småfryser lite på rummet när jag ska sova, och får krypa ner under det stora varma täcket och sova supergott. Jämför detta med hur det var för några dagar sedan; man satt och svettades på rummet, kröp ner under det tjocka täcket, och svettades ännu mer, samt vaknade varje timme typ för att man var så svettig. Hehe. Idag har maten här varit under all kritik. Hittade bakad potatis på middagen iaf, men resten var inte mycket att hurra för. Sliskig lasagne med 5 kg ost på, friterad fisk med 5 kg fritering på, pizza, hamburgare, toast, makaronie cheese, you name it... Hoppas på lite bättre mat imorgon. Det här är faktiskt första dagen som maten inte varit i min smak, så det är dumt att klaga för mycket:) Gick till mailroomet för att se om mina böcker hade kommit (seeegt, inte dykt upp än), men däremot hade jag fått paket från Sverige! Wihooo! Tackar mamma för Marabou Helnöt, Läkerol och lite annat smått och gott hemifrån:) Och Stefan hade även fått ett vykort från mig idag, det var snabb leverans på det! Träning + gym efter det, sen lite skypande och lite middag. Har nu suttit i biblioteket i 3 timmar och pluggat/chillat vid datorn inför provet imorrn. Sport Management. Blir lite mer att bita i än World Civ.-provet, men det ska nog gå fint:) Jag gillar skolan här och mina classes! Det var tänkt att våran match på onsdag eventuellt skulle spelas på vår nya konstgräsplan, men det blev uppskjutet ytterligare en vecka.
Pakeeet!
Min middag jag skrapade ihop. Var i och för sig gott.
Så fort det blev oktober byttes våra namnskyltar på dörren. Halloween närmar sig! (tycker dom här borta i alla fall, även fast det är den sista oktober. Vissa hus är redan huuur utsmyckade som helst med pumpos och grejer.)
Vår nya plan
Hundratusen olika linjer på den.
Nu ska jag göra en tidig kväll här, för imorgon bitti ska jag gymma:) Jag längtar!
Godnatt där hemma!



“In true love the smallest distance is too great, and the greatest distance can be bridged.”

CIaoo

Boston baby!

Hej! Ännu en lååång dag lider mot sitt slut. Imorse rullade bussen kl 10 mot Boston. Strax efter 12 var vi där. Vi åt lite lunch och sen gick vi på bio, Shark 3D. Kändes som fiskarna var på armlängds avstång, max! Asfränt! Sen intog vi akvariumet och såg en massa fina fiskar, hajar, sälar, sköldpaddor, pingviner och annat. Efter det vandrade vi runt i Boston, på Quincy Market. Supermysigt var det! Såg även Boston Bruins hemmaarena, där jag tänkte göra ett besök innan jag åker hem:) Vid 6-tiden åkte vi hemåt igen och halv 9 var vi hemma. Nu har vi precis beställt China-food som vi väntar på jag, Grace och några till. Ska plugga lite inför mitt Sport Management-prov på tisdag, sen är det godnatt.
Boston Bruins hemmaarena längst bort till vänster
Jag och en sjökapten (kanske) vid hamnen i Boston
3D-bio, Sharks. Josh, Roscoe, Elin, Grace
Pingvinmatning
Utanför akvariumet
Överallt säljer dom cookies
Jag med årets första inhandlade julklapp. Ute i tid.. ;)
Nere vid hamnen, supermysigt!
Boston i bakgrunden
Valsafari!!!
Hade många fler bra bilder men det går segt att ladda upp idag. Nu ska jag äta lite kinamat sen blire plugg och godnatt. Vi hörs!
40 dagar tills Stefan kommer hit nu, ni ska bara veta hur mycket bra planer jag har för den tiden.. Hihi=)
Ciaooo!

Lördag 1 oktober

Puuuh vilken lång dag som snart är till ända! Gick upp 05:30 imorse, och nu närmar sig klockan midnatt. Efter en lång bussresa ner till Wilmington University (Delaware) så sprang vi ut på planen. 2-0 till oss i paus efter en sömnig första kvart, sen vaknade vi till. I andra utjämnade dom till 2-2, och då började man ju tänka att; shit, nej, nu blire en sån där 3-2-förlust som vi ådrog oss hela TRE stycken förra veckan. Men, så blev det inte:)! Istället utökade vi två gånger om, och vann matchen med 4-2. Jag gjorde 1-0-målet riktigt snyggt om jag får säga det själv, lobbade in bollen i krysset över målvakten:) 2-0 av Renel på en genomlöpning i djupled, ingen tar henne i snabbhet då:) I andra fick vi straff som jag satte, på exakt samma ställe som de övriga 3 straffarna jag har satt här borta (fintar vänster, lägger den lågt till höger), har funkat bra hittils, undra när dom ska börja läsa mig hihi;). Sjukt mycket straffar har vi fått här borta, dom andra i laget tycker också att det är ovanligt. Men dom är alltid välförtjänta. Vid 4-2-målet fick jag en passning snett från vänster mot mitten, fintade bort en back och la den lågt höger bredvid målvakten. Jag gjorde alltså tre mål idag, det var superkul! Efter matchen spelade vårat herrlag (vi åkte samma buss ner), men av nån konstig anledning kom inte domarna dit (hur ofta skulle det hända i Sverige??!) så matchen fick skjutsar upp en timme, i väntan på andra domare som dömde en match innan. Seeegt! Men eftersom jag är så pluggig av mig så hade jag med mig lite läxor som jag passade på att göra, eftersom jag inte kommer hinna med det imorgon då jag ska till Boston hela dagen:). Herrarna förlora sin första match för året, 4-0, vilket innebar att vi inte bara fick dras med deras osande svett i bussen hem utan även sura miner, haha. Här borta duschar man aldrig gemensamt nämligen, vilket innebär att man sitter som en TOTAL LÖK efter matchen tills man kommer hem, vilket idag innebar från ca kl 14 till 23. Yeeeah Go America, really fresh, huh! Usch. Men duschen nyss kan ha varit den skönaste någonsin, hehe.
Kelly, Danielle, Grace, Brina
Försökte ta kort på dom pyttesmå målen som knattarna spelade på, men bilden blev inte superbra.. Hehe
Vårt herrlag i grönt innan matchstart
Bussen innan hemresa
Imorgon ska jag, Grace och Josh till Boston och gå på New England Aquarium, och turista runt lite.
Hörs då!
Ciaooo:)

Fredag 30 september

Nu har ni oktober där hemma, men jag har fortfarande september och sensommar.. Hihi=) Chillar med Grace och Danielle i deras rum, gör läxor som vi inte kommer hinna göra under helgen. Imorgon bitti kl 6 åker vi med herrlaget mot Deleware för matcher mot dom. Hemma till kvällningen skulle jag tro. 5-timmarsresa enkel väg... Sen på söndag bär det av mot Boston för en dagstrip:) Tänkte berätta om min favoritsak att köpa här borta. Nere på hörnet av campusområdet ligger en byggnad med lite olika affärer, bl.a. Subway, alkoholbutik, solarium och annat, men även en frozen yoghurt-affär. Mums! Jag har varit där vå gånger än så länge. Man får en shake med färsk frukt och yoghurt. Syrlig och supergod är den!!! Kostar ca 4 dollar, det är där jag kommer spendera mina pengar här borta, hihi=) Back to Sport Management-boken (som jag har beställt men inte fått än, men internetupplagan duger väl sålänge). Så imorgon hoppas vi på en seger här borta, och en seger för KIK borta mot Gideonsberg! Och en speciell hälsning till Sarra Möller som har tord her miniscus så att hon får lov att åka hem tidigare. Men som tur är får jag spendera THANKS GIVING men henne och hennes kille och Stefan i november hemma hos Sarra. Det ser jag fram emot hur mycket som helst!!! Och Anna om du läser det här, så tycker jag du ska befinna dig i USA hos Sarra just precis då du med:) Hihi.
Ciaooo och godnatt, imorgon är det oktober, en ny månad inleds och 9 fotbollsmatcher ska hinna avverkas, innan vi förhoppningsvis tar oss till the playoffs! 8 av 13 lag i vår serie går dit (obviously the first 8 teams), och sedan spelas ett slutspel av TOTAL amerikansk modell. Kvartsfinaler: 1 november. Semifinaler: 3 november. Final: 5 november. Bra återhämtning där, nej nej, det tänker dom inte på här borta inte, entertainment är ALLT här.. ;)
Kram

RSS 2.0